Campus nyt

Succesrigt ministerbesøg med fokus på nye undervisningsformer / Succesful visit by Minister for Higher Education and Science

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Succesrigt ministerbesøg med fokus på nye undervisningsformer / Succesful visit by Minister for Higher Education and Science
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 2 February 2016, 9:11 AM
 
Succesrigt ministerbesøg med fokus på nye undervisningsformer

Da uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen mandag den 1. februar 2016 gæstede Aarhus Maskinmesterskole, fik ministeren lejlighed til at mødes med adskillige studerende og opleve en del af skolens anderledes tilgang til undervisning.


Ministerbesøg på AAMS


English summary: Yesterday the Minister for Higher Education and Science, Esben Lunde Larsen, visited AAMS. During his stay he got to meet students and learned about different approaches to teaching.


Selvom der egentlig var lagt op til en stram tidsplan, tog uddannelsesministeriets delegation sig alligevel rigelig tid til besøget på AAMS. 

Efter en indledende dialog mellem ministeren og rektor Anders Hanberg Sørensen og prorektor Jesper Kofoed Petersen, fik ministeren bl.a. en indføring i nye og anderledes måder at undervise på, bland andet via AAMS-specialiteten fjernundervisning, hvilket vækkede stor begejstring. 

Ministeren blev også indført i den nye studieordning med fokus på gruppearbejde og den deraf afledte dynamik, som bidrager til øget læring og mindre frafald. Gruppernes arbejde med cases direkte fra erhvervslivet bidrager desuden til at de studerende motiveres og bruger mere tid på deres studie.

I det hele taget viste ministeren stor interesse for maskinmester-uddannelsens opbygning, de studerendes trivsel og de nye rammer, som skolen befinder sig i. I løbet af besøget fik Esben Lunde Larsen således også lejlighed til at møde flere studerende, blandt andet bornholmeren Anders Lassen, der som fjernstuderende var med fra Rønne via Adobe Connect. Rundturen på skolen bragte ham også ned til dampkraftværket i maskinlab, hvor en gruppe studerende forklarede ministeren om kraftværket og om deres egen motivation for at læse til maskinmester. 


Alt i alt var der tale om et vellykket besøg, som gav ministeren og hans delegation et godt indblik i den polytekniske uddannelse.


Se flere billeder fra besøget på facebook - klik her!