Campus nyt

Rektor: Fokus på at få Navitas-byggeriet i gang hurtigst muligt

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Rektor: Fokus på at få Navitas-byggeriet i gang hurtigst muligt
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 27 August 2013, 1:51 PM
 

Rektor: Fokus på at få Navitas-byggeriet i gang hurtigst muligt

Mange har sikkert allerede hørt nyheden om E. Pihl & Søns konkurs. Virksomheden, der som bekendt er hovedentreprenør i bl.a. Navtias-byggeriet, indgav konkursbegæring overfor skifteretten i går, og allerede i dag arbejder Navitas-bygherrerne på at fortsætte byggeriet.

Selvom byggepladsen er forladt og bygningen aflåst, er rektor Anders Hanberg ikke mere rystet over gårsdagens konkurs, end at han her til formiddag kunne fortælle pressen, at der arbejdes på højtryk for at finde en løsning.

Siden morgenstunden har bygherrerne været til møde med advokater og banken, og den øjeblikkelige status er, at 74 procent af Navitas står færdig. AAMS har heller ikke umiddelbart penge i klemme efter konkursen, eftersom betalingen til E. Pihl & Søn er forefaldet i rater. Og det arbejde, man så vidt har betalt for, er blevet udført.

Efter mødet blev Anders Hanberg interviewet til TV 2 Østjylland. I indslaget understregede han, at al fokus lige nu ene og alene drejer sig om at få byggeriet i gang igen så hurtigt som muligt.

Selvom det iflg. Anders nok vil være ret optimistisk at have bygningen klar til indflytning ved studiestart i sommeren 2014, så har konkursen ikke fået ham til at gå i panik. AAMS kan godt håndtere en forsinkelse.


”Forhåbentlig kan vi komme ind til august, men nu må vi afvente og se,” siger han i det direkte transmitterede indslag, som blev optaget på havnen her til formiddag.

Da byggepladsen som sagt er lukket, aflyses alle planlagte rundvisninger, indtil arbejdet kan genoptages.

Se hele indslaget med Anders Hanberg i TV2 Østjylland - klik her!