Campus nyt

Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 4 December 2013, 9:15 AM
 

Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen


I dag oplevede studerende på 2. semester et sammenbrud på skolens webserver, da de var midt i eksamen i Termiske Maskiner. Årsagen til fejlen er overbelastning.


Det var en af den slags uheld, som bare ikke må ske. 120 mand, som var i færd med en multiple choice-eksamen via Campus, mistede på et øjeblik alle data, fordi skolens webserver blev ekstremt overbelastet. Den har simpelthen ikke kunnet håndtere så mange brugere, der foretog sig præcis det samme på præcis samme tid. Det er enormt ærgerligt og dybt beklageligt.

Nu kender vi webserverens grænse
Tidligere har samme system håndteret op til 60 studerende på en gang, men det dobbelte antal var åbenbart alt for meget. Det var der bare ingen, som vidste noget om før i dag.

Ifølge IT-afdelingen, som ikke var blevet orienteret om prøvens omfang, kører webserveren igen stabilt. Men man er selvfølgelig ked af episoden, som betyder at de studerende skal tage prøven forfra inden for et par uger.

Om et halvt år, når IT-afdelingen er færdig med at virtualisere driften af skolens servere, vil et sådant sammenbrud ikke kunne ske. Indtil da kender vi så vores begrænsninger!

Dato for ny eksamen ikke helt på plads
Studiekoordinator Karsten Jepsen og det implicerede team af undervisere arbejder på højtryk på at finde en tid, hvor 2. semester kan gennemføre deres eksamen i Termiske Maskiner. Da andre eksamener fylder godt i kalenderen i øjeblikket tør de ikke love andet, end at det nok skal flaske sig før Jul – altså inden for de næste par uger.

Til den tid vil softwaren også være 100 pct. klar igen, om end alle 120 mand ikke kan komme til samtidig. Og for at helgardere sig mod alle eventualiteter, lover Karsten at have en Plan B klar i form af printede papirark. Så hvis du føler dig utryg efter dagens nedbrud, vil du kunne bede om at gennemføre 2. semesters TM-eksamen på papir.

 

Picture of Niclas Jensen
Ang: Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Niclas Jensen - Wednesday, 4 December 2013, 8:55 AM
 

Det samme skete da på 1. semester, så kan ikke forstå det kan komme bag på jer ?

Picture of Michael Pedersen
Ang: Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Michael Pedersen - Wednesday, 4 December 2013, 9:22 AM
 

Hej Niclas

Kan du oplyse hvilken prøve i var til? Vi har nemlig ikke fået oplyst noget om, at der har været problemer. Tværtimod har vi fået informationer om, at der uproblematisk er blevet gennemført eksamen med 60 studerende?!

Så jo - det kommer faktisk lidt bag på os. Det er bare brand ærgerligt at det skulle ske så kort tid før vi flytter al skolens IT til nye servere. Et tiltag som vi netop gør fordi vi hverken kan eller vil acceptere denne slags nedbrud.

Med venlig hilsen

IT ansvarlig
Michael Pedersen

Picture of Niclas Jensen
Ang: Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Niclas Jensen - Wednesday, 4 December 2013, 9:48 AM
 

Jo det kan jeg.
Det var stop prøverne i Tm på 1. semester i foråret, der oplevede vi fuldstændig det samme problem.
Det skete faktisk to gange.

Så alle i vores klasse havde faktisk snakket om det ville ske, og uheldigt nok skete det sad

Picture of Michael Pedersen
Ang: Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Michael Pedersen - Wednesday, 4 December 2013, 10:37 AM
 

Hej Niclas

Den information er beklageligvis aldrig nået til os, og vi har derfor ikke haft mulighed for at gøre noget ved problemet sad
Det har topprioritet for os at få løst problemet, og vi arbejder på højtryk for at få flyttet campus over på nye servere så campus i fremtiden dynamisk kan tildeles ekstra ressourcer under spidsbelastning.

Vi kan kun, endnu engang beklager de gener det har betydet, men har som sagt ikke haft oplysninger om, at problemet eksisterede.

Med venlig hilsen

Michael

Per Hessellund
Ang: Sammenbrud på skolens webserver midt i eksamen / Web server crash
by Per Hessellund - Thursday, 5 December 2013, 3:25 PM
 

Hej Niclas.

Så vidt jeg kan se forveksler du to forskellige værktøjer med hinanden. Værktøjet som du anvente i foråret var funktionen til at aflevere opgaver i, der påvirker skolens server helt anderledes end quiz funktionen. 

Mig bekendt har vi ikke tidligere haft servernedbrud i forbindelse med brug af quiz-funktionen, ud over det meget generende nedbrud i mandags.

Jeg håber at vi fremover giver plads til at de bekymringer du skriver om, du har haft mht. til nedbrud, således de kommer frem til de, som kan iværksætte handlinger, så vi undgår lign. situationer.

Mvh. Per