Campus nyt

AAMS i TV Avisen i aften / AAMS on the news tonight

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS i TV Avisen i aften / AAMS on the news tonight
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 17 December 2013, 2:02 PM
 

AAMS i TV Avisen i aften

Martin Kondal var den ene af to AAMS-studerende fra værkstedsskolen, som blev interviewet i dag.

I dag fik skolen besøg af et par reportere fra DR1, som interviewede rektor og et par studerende på værkstedsskolen. Indslaget bringes i TV Avisen kl. 18.30 i aften.


Det var en længe ventet udmelding fra den såkaldte Produktivitetskommission, som fik landets journalister ud af røret i formiddag. Ifølge kommissionen har det danske uddannelsessystem brug for gennemgribende reformer, hvis vi skal have maksimalt udbytte for de mange penge, vi hvert år bruger på at uddanne unge.


Produktivitetskommissionen har fremlagt en lang liste over mulige tiltag, men da DR-journalisterne i dag besøgte AAMS, var vinklen primært lagt på et enkelt punkt:


"Studiesøgende gives væsentligt stærkere økonomiske tilskyndelser til at vælge uddannelser med gode muligheder for beskæftigelse og høj løn. Det kan ske ved at omlægge en del af SU’en til statsgaranterede studielån, ved at give lavere SU til studier med høj og vedvarende arbejdsløshed, eller ved at indføre en vis brugerbetaling på uddannelserne."


Som et eksempel på en af de uddannelser, hvor de studerende kan forvente en rigtig god beskæftigelse efter studiet, valgte TV Avisen at fokusere på maskinmesteruddannelsen og Aarhus Maskinmesterskole. Under deres besøg interviewede de rektor Anders Hanberg og de to værkstedsstuderende Martin Kondal og Sigurd Høeg Davidsen.


Læs meget mere om kommissionens anbefalinger - klik her!


Og husk så at se TV Avisen i aften kl. 18.30 på DR1.

 

 

Sigurd Høeg Davidsen blev også interviewet.


... og rektor Anders Hanberg.