Campus nyt

Kølig fremtid

 
Per Hessellund
Kølig fremtid
by Per Hessellund - Thursday, 20 September 2012, 10:58 AM
 

Karsten i kølelaboratorium

Skolens udsendte og skarpe spørgejørgen havde udset adjunkt Karsten Tügel som næste offer på vejen mod en større indsigt i, hvad der egentligt sker på AAMS.
Karsten har den seneste tid gået og rodet med opdatering og modernisering af skolen køleudstyr.

Rammerne er på plads, via de nye lokaler som skolen har lejet i den blå bygning over for hovedbygningen, hvor vi nu råder over et lokale, som tidligere fungerede som butik med udgang til Studsgade.

Nu er lokalet spækket med køleudstyr, som spænder lige fra traditionelle køleanlæg over CO2 køleanlæg til forskellige varmepumper.


Hvorfor denne opgradering af vores kølelaboratorium? >> køleområdet er et stort og vigtigt område for maskinmestrene og med den store fokus, der er på at finde miljøvenlige løsninger i jagten på, at nedsætte forbruget af fossile brændstoffer med alternative energiformer er varmepumper et område, der er yderst aktuelt. << siger Karsten og fortsætter >> proceskøling er et andet vigtigt område, hvor køl skal kombineres med procesautomation, denne kompleksitet skal man også kunne udforske i dette laboratorium<<.

Karsten håber at kølelaboratoriet vil blive flittigt brugt i undervisningen. Samtidigt håber Karsten at studerende vil bruge laboratoriet på egen hånd, i forbindelse med opgaver, projekter eller blot for at undersøge køleteknologien nærmere. Endvidere skal laboratoriet bruges i forbindelse med afvikling af kurser for eksterne kursister.

Fakta
Navn: Karsten Tügel
Stilling: Adjunkt, Maskiningeniør
Køleerfaring: 43 år
Ynglings kage: Islagkage