Campus nyt

Ny lærebog sætter fokus på olie- og gasproduktion for driftsfolk / New book focuses on oil and gas procuction

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ny lærebog sætter fokus på olie- og gasproduktion for driftsfolk / New book focuses on oil and gas procuction
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 7 April 2014, 8:59 AM
 

Ny lærebog sætter fokus på olie- og gasproduktion


I maj udkommer bogen ”Olie & Gasproduktion – en introduktion til offshore produktion for driftsfolk.” Den er skrevet af underviser ved AAMS Ole Hansen og tænkt som en bredtfavnende grundbog inden for emnet. Du kan bestille bogen allerede nu!


Ideen til bogen opstod, da Ole Hansen i januar 2011 blev ansat som underviser på AAMS og opdagede, at der reelt ikke fandtes litteratur på markedet, som kunne udgøre rygraden i et undervisningsforløb om olie- og gasproduktion. Han gik derfor til skolens ledelse, som straks gav ham lov til at påbegynde arbejdet med selv at skrive en.

Bogen er således blevet til i samarbejde med skolen, og skal indgå som en del af Oles lektorbedømmelse. Udover at skrive bogen har han i den forbindelse desuden fulgt et modul i masteruddannelsen Retorik og Formidling.

”Der er et væld af forskellige fag og emner, som hænger sammen med produktion olie og gas, og der findes en masse litteratur, der beskriver de enkelte nicher hver for sig. Men der findes ingen, der favner det hele på én gang. Ikke engang på engelsk. Så da jeg gik i gang med at finde ud af hvad bogen skulle indeholde, sagde jeg til mig selv: Hvis jeg nu var driftsmand og skulle ud og arbejde på en produktionsplatform for første gang. Hvad ville jeg så have brug for at vide?” forklarer Ole Hansen om sin motivation til at gå i gang med projektet.

Stort potentiale for flere målgrupper
Og som sagt, så gjort. I dag, lidt over halvandet år efter processens begyndelse, ligger bogen klar til udgivelse, 330 sider lang og strækkende sig over ni kapitler – fra en indføring i olieindustriens historie over grundlæggende geologiske og produktionsteknologiske principper, og til selve processerne, sikkerheden og organiseringen offshore.

Målgruppen er i princippet bred, men henvender sig primært til studerende ved tekniske uddannelser, samt til personer med teknisk interesse for emnet. Bogens sigte er at give læseren en grundlæggende introduktion til branchen, og stiller ingen krav om forudgående kendskab til den.

”Bogens potentiale er stort, fordi den er så unik. Men det har ikke været min bagtanke med at skrive den. Oprindelig stod vi og manglede en god og vidtfavnende grundbog til vores energivalgfag på maskinmesterskolen, og det har vi så fået nu,” fortæller Ole Hansen.

Bestil bogen allerede nu
Internt på skolen sælges bogen for kr. 160,- inkl. moms. Eksternt sælges den for kr. 250,- inkl. moms. Du kan bestille bogen allerede nu ved at kontakte Ole Hansen på mail oh@aams.dk. Bogen kan leveres direkte fra forfatteren fra den 23. april 2014.

 

Picture of Martin Alsted Hansen
Ang: Ny lærebog sætter fokus på olie- og gasproduktion for driftsfolk / New book focuses on oil and gas procuction
by Martin Alsted Hansen - Thursday, 10 April 2014, 8:16 AM
 

Tillykke med bogen Ole, håber den bliver taget godt imod og flittigt brugt wink