Campus nyt

Masser af offshore-jobs til nyuddannede / Lots of off shore jobs for newly qualified

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Masser af offshore-jobs til nyuddannede / Lots of off shore jobs for newly qualified
ved Jacob Munkholm Jensen - fredag den 2. maj 2014, 14:56
 

Masser af offshore-jobs til nyuddannede

”Harald” platformen (Mærsk Oil) som skal modtage olien fra den nedsænkede struktur via rørledninger.

Der er masser af spændende muligheder som nyuddannet maskinmester offshore - især hvis du er indstillet på at tænke kreativt, rejse ud i verden og arbejde dig op.


Det er en af Ole Hansens pointer, når han vejleder sine studerende på AAMS. Nogle nyuddannede maskinmestre går efter guldpokalen med det samme og regner måske med, at de kan starte i lederstillinger i allerede det første job. Men sådan er det kun sjældent, og hvis du er indstillet på at nøjes med mindre i begyndelsen, er der uanede muligheder for danske maskinmestre derude.


Ole Hansen har undervist ved AAMS siden 2011. Han blev uddannet maskinmester i 1995, hvorefter han fik hyre som 2. mester ved Maersk tankers. Siden har han igennem 15 år arbejdet i det internationale erhvervsliv i bl.a. Canada, Brasilien, Norge og Singapore inden for olie- og gasproduktion, bl.a. som Production Superintendent, projektleder for bygning af FPSO-anlæg, platformchef samt som ansvarlig for drift- og vedligeholdsforberedelser af felt i drift. Han har, som få, oplevet hvad det vil sige at arbejde sig op fra en trainee-stilling til udfordrende lederjobs med hele verden som sin arbejdsplads.


"Jeg møder flere studerende, der ikke vil være trainees. De synes de kan alle de ting, man lærer som trainee, allerede, og regner med at gå direkte efter de mere løntunge lederjobs. Men jeg plejer at sige til dem, at det aldrig kan skade at starte mere beskedent ud. Det første job er altid det vigtigste. I olie- og gas branchen, hvor jeg kommer fra, er der et væld af jobs og muligheder for at skabe sig en spændende karriere. Ofte starter man med at tage et job, som man måske synes er under ens standard, men så er man i gang. Og hvis man kan noget, så bliver man hurtigt forfremmet. Sådan er det bare," siger Ole Hansen, som i øjeblikket er aktuel med fagbogen "Olie & Gasproduktion - En introduktion til offshore produktion."


Han understreger ud fra egen erfaring, at det i hans branche kun kan være en fordel at starte karrieren på et forholdsvis lavt niveau og derfra avancere hurtigt. Ude i verden kender man ikke nødvendigvis til titlen maskinmester, men som nyuddannet maskinmester er man kvalificeret til et væld af spændende jobs, hvis bare man læser jobopslagene grundigt igennem.


Ole giver et par eksempler. Han klikker ind på hjemmesiden offshore.no, og i løbet af sekunder har han fundet en side, som viser 340 aktuelle stillingsopslag. Han siger ikke at de nødvendigvis er maskinmester-relevante allesammen, men rigtig mange af dem kan udmærket besættes af en nyuddannet dansk maskinmester.


"Branchen tørster efter kvalificerede folk. Hvis du finder et stillingsopslag, som lyder spændende, så ring til firmaet og præsenter dig selv allerede før du skriver ansøgningen. Måske passer du ikke lige til dén stilling, men de har garanteret noget andet til dig," pointerer Ole.


Det andet eksempel er en søgning under kategorien Oil & Gas på sitet jobsmyway.co.uk. Den resulterer i 259 matches.


"I Danmark findes offshore-jobsene mere og mere inden for vindmølleindustrien, men tager du f.eks. til Norge eller Storbritannien, handler det stadig meget om olie og gas. Og der er mange, mange jobs derude. Det er en lidt anderledes industri. Den er måske lidt mere barsk og fyldt med lykkeriddere, men til gengæld er der også masser af muligheder for at gøre en spændende karriere og nå langt på kort tid. Men man skal være villig til at starte lavt og bevise sit værd."


Se ledige jobs på sitet offshore.no – klik her!

Se ledige jobs inden for olie og gas på sitet jobsmyway.co.uk – klik her!

Struktur sænkes ned på havbunden, hvor den vil blive fastgjort og forbundet med rørforbindelser.