Campus nyt

Ny DSF-formand med visioner / New Students chairman with visions

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ny DSF-formand med visioner / New Students chairman with visions
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 22 May 2014, 12:23 PM
 

Ny DSF-formand med visioner 


47-årige Kurt Jørgensen fra Hurup, Thy, er ikke nogen helt almindelig AAMS-studerende. Dels er han ældre end de fleste af sine medstuderende, dels står han op kl. halv fem hver morgen for at køre i skole. Og så er han tidligere (uofficiel) danmarksmester i badminton og spiller Steinway-flygel i sin fritid. Mød De Studerendes Forenings nye formand.


Selv siger han, at det er praktisk med den orange overall, for så kan folk altid kende ham. Sådan er det også nu, hvor Kurt er blevet valgt til de studerendes nye formand – han er let at spotte i mængden. Og ham kan I være godt tjent med. Kurt er nemlig ikke hvem som helst, og så har han visioner for DSF. Kurt Jørgensen blev valgt som DSF’s nye formand på den ekstraordinære generalforsamling den 30. april. Årsagerne til at han valgte at stille op er flere, men primært handler det om at sikre et tættere samarbejde mellem skolens ledelse og de studerende.

”Det er vigtigt at vi trækker i samme retning – både skolen og os som studerende. Den nye studieordning betyder, at skolens undervisere er nødt til at undervise på nye måder, og det kan give konflikter. Ved at have et stærkt DSF og gode relationer med skolens ledelse, kan vi imødekomme mange problemer,” siger Kurt Jørgensen, som går på 5. semester.

Klasserepræsentanter skal være dedikerede
Han understreger, at han oplever at DSF hidtil har gjort et kæmpestort stykke arbejde, og at han har tænkt sig at fortsætte i samme ånd. Men samtidig kan han også konstatere, at der er problemer med en del klasserepræsentanter, der ikke tropper op til DSF-møderne, og som derfor ikke tager deres opgave seriøst nok.

”Det er vi nødt til at stramme op på. DSF skal i det hele taget være mere synlig i dagligdagen på skolen, og repræsentanterne skal indkaldes på en anden måde, som er mere effektiv,” siger han.

Helt præcis hvordan den praktiske udlevelse af visionerne skal finde sted, har Kurt endnu ikke et officielt bud på. Foreløbig er han i gang med at indsamle viden og danne sig et overblik over de tiltag, som DSF allerede har erfaringer med, hvad der virkede, og hvad der virkede mindre godt. Omkring sommerferien er han klar med en plan for det nye DSF.

Musikalsk sportsmand, elektriker, thybo …
Kurt er udpræget thybo, er oprindelig udlært elektriker i 1990 og arbejdede som sådan i mange år, bl.a. i Grønland. Siden efteruddannede han sig til elinstallatør og er altså nu i fuld gang på AAMS. Men han bor stadig på Thy sammen med sin familie – med tre børn på 12, 15 og 17 år – og står op hver morgen kl. 04.30 for at nå at få en parkeringsplads før myldretiden i Borggade.

Og ikke nok med det. Rygtet siger, at han tilmed er tidligere uofficiel danmarksmester i badminton, idet der indtil 1990 blev afholdt et uofficiel mesterskab i Fuglesøcentret på Fyn som optakt til det egentlige Danmarksmesterskab. I 1983 vandt Kurt mesterskabet i Fuglesøcentret. Så vi har m.a.o. at gøre med en sportsmand – og desuden også en musiker. Pianist, for at det ikke skal være løgn.

Sikkert og vist er det i hvert fald, at Kurt er indehaver af et ægte Steinway-flygel – og at han selvfølgelig også kan spille på det. Faktisk er denne hobby så seriøs, at Kurt – foruden at være med i et band der spiller Eric Clapton-kopier – senere på året udgiver en CD med afstressnings- og stemningsmusik, hvor han selv har komponeret og produceret alle numre. Udgivelsen finder sted i et samarbejde med Kultur- Expressen i Thisted kommune og illustreres af lokale kunstnere.

Kurt er valgt til formandsposten for et år. Skolen ønsker den nye formand tillykke med posten og ser frem til et godt samarbejde med Kurt og de øvrige DSF'ere i løbet af det kommende år.

 

Picture of Louise Liv Larsen
Ang: Ny DSF-formand med visioner / New Students chairman with visions
by Louise Liv Larsen - Thursday, 22 May 2014, 1:00 PM
 

Tillykke med posten, som formand Kurt! Vi glæder os til at se hvilke tiltag du kommer med. Og vi vil selvfølgelig bakke dig op blandt de studerende!