Campus nyt

Med fokus på jobsøgning

 
Simon Djernæs
Med fokus på jobsøgning
by Simon Djernæs - Wednesday, 28 May 2014, 7:17 AM
 


I går blev der afholdt en tema dag med fokus på jobsøgning for maskinmestre, en dag iværksat af Maskinmesterforeningen. Indbudt var alle skolerne, a-kassen, headhunter firmaet GADE og jobfindere.dk.

Initiativet til dagen er taget for at støtte op om dine interesser.

 

Jeg fik nedenstående gode råd med til dig som jobsøgende.

Akademikernes, ambitiøse a kasse.

Der er god grund til at være så konstruktiv i din praktikperiode, da det ses at praktikpladsen for nogen er indgang til det første job, fortalte Morten Esmann. Nogle praktikpladser bliver så glade for deres praktikant, så de tilbyder dem job efterfølgende. Andre studerende har erfaring i at der er skabt et netværk i praktikperioden, som fører til det første job.

Der er praktikanter, som oplever at praktikvirksomheden ikke har råd til at fastansætte praktikanten, så kan det være en mulighed at du starter op selvstændig som konsulent, det kan giver praktikvirksomheden mulighed for fortsat at bruge dig. Tag evt. dialogen med din praktik virksomheden.

Det at komme i arbejde kan tager gennemsnitligt tid. Det er rigtig vigtigt at du allerede i din studietid starter på at skabe dig din karrierer, netværk, søg information, CV, ansøgninger, osv.

A kassen anbefaler ”Startes op med at søge det job som lige er til dig, søg så ret hurtigere bredere og efter seks måneder søg alt”. Denne udtalelse kommer også ud fra et lovgivningsmæssig vinkel.

Der var ledere der udtalte at for dem var det vigtigere at ansøgere var i arbejde, også selv om ansøgerens job så p.t. var mere perifert i forhold til maskinmesteruddannelsen. Hvis du for en periode vælger at tage et håndværksmæssigt job som en del af din karriere, så overvejede i hvilken organisation du vælge, fx i offshore branchen ses det jo ofte at man arbejder sig op nede fra.

Jobfinder, et karriereunivers kun for maskinmestre og ingeniører

Anette Malling fra Jobfinder, har erfaret at det giver job at have:

  • et relevant studiejob
  • gode karakter
  • udenlandserfaringer i din studietid.
  • et stort netværk fx på Linkedin og Facebook
  • reflekter over hver eneste semester, hvad lærte du både fagligt og personligt? Du skal bruge det senere når du skal lave dit CV.
  • sat sig godt ind i den aktuelle virksomhed, inden der tages kontakt.

 

Studiejobfinder.dk tilbyder studiejob, praktikpladser og afgangsprojekter. Lige nu er der 47 studiejob, 87 praktikpladser, 19 gruduateprogrammer[1] og 7 afgangsprojekter. Forvent at der skal investerer lidt tid i studiejobfinder.dk, men så åbnes der også op for at du kan følge virksomheder og søge i deres tilbud. Yderlig får du mulighed for at uploade dit CV og få erfaringer med dette.

 

Jobfinder.dk er en portal at tage afsæt i når du er jobsøgende med teknisk baggrund. Hver måned er der 30.000 brugere hver måned, 4% af dem er maskinmestre, så der er god plads til dig. Der er 67.000 CV’er på siden, men kun 220 af dem er maskinmestre. Der opfordres fra flere sider at man som jobsøgende lægger sit CV på adskillige job portaler.

 

Skaf dig et overblik over hvilke virksomheder der er inden for dine interesseområder, ved at:

  • lave en jobagent inden for dine hovedinteresser
  • brug pejling.dk
  • karrierevejen.dk

 

Er du åben for at søge job i udlandet? Der ses stadig øget efterspørgsels i bare vores nabolande, en indgangsvinkel kan også her være jobfinder.dk

Den 13. november bliver der jobtræf på Navitas, se mere på jobtraef.dk

 [1] Typisk turnus ordninger i større danske virksomheder.