Campus nyt

Hvordan studerende parkerer ved Navitas / How you arrive at Navitas

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Hvordan studerende parkerer ved Navitas / How you arrive at Navitas
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 7 August 2014, 8:26 AM
 

Hvordan studerende parkerer ved Navitas

På skitsen herover ses de i alt 4 broer, som kan benyttes af cykler og gående til Navitas-øen.

I det følgende gør vi rede for detaljerne i forbindelse med ankomst til Navitas efter sommerferien. Hvordan finder du vej til p-kælderen, hvor i kælderen må du parkere og hvordan kommer du op i bygningen?

Som de fleste allerede ved, er der ikke gratis parkering på Navitas for de studerende, sådan som vi har været vant til i Borggade. Kommunen råder over 450 betalingspladser i p-kælderen under bygningen, som kan benyttes af alle – inklusiv de studerende, selvfølgelig. Prisen er endnu ukendt.

OBS: Det vil dog være gratis at parkere på kommunens offentlige p-pladser i kælderen i uge 32 og 33.

Hvis du vil spare penge og undgå betalings-parkering, kan vi anbefale dig at benytte de gratis p-pladser ude på Nordhavnen, ud imod Grundfos-kollegiet. Her er der et stort areal, hvor det er gratis at parkere, og som ligger tæt på skolen. 

Se arealet beskrevet i en tidligere campus-artikel – klik her!

Foretrækker du alligevel at indløse p-billet i betalings-kælderen, skal du benytte Nørregadekrydset. Her kører du umiddelbart frem imod Molsfærge-terminalen og drejer til højre lige bag ved Bestseller-bygningen. Her vil to vognbaner vise mod Navitas’ p-kælder, og det er ligegyldigt hvilken vognbane du benytter. Aarhus Kommune har lovet at være klar med skiltning i Nørregadekrydset til august.

Du fortsætter ad vognbanen og kører ned ad rampen til den øverste kælderetage, kaldet Minus 1. Dette er den offentlige betalings-kælder med plads til 450 biler. For at komme ud af p-kælderen skal du benytte en af de mange elevatorskakter, som alle fører op i det fri udenfor Navitas-bygningen. Det gør de, fordi p-kælderen primært ventes brugt at bilister, som ikke har ærinde inde i bygningen.

Kommer du på motorcykel, gælder samme regel som i bil.


Kommer du på cykel, skal du fortsætte ad den (pr. august) nyanlagte cykelsti langs jernbanen. Som du kan se på kortet ovenfor, vil der blive anlagt i alt 4 små broer hen over kanalen, som kan benyttes af cyklister og fodgængere. Når du er kommet over broen til Navitas-øen, skal du parkere din cykel i cykelkælderen umiddelbart foran hovedindgangen. 

Bemærk, at det ikke er tilladt at parkere sin cykel andre steder end i cykelkælderen.

Der vil være adgang til p-kælderen og bygningen ved studiestart. Du får udleveret nyt studie- og nøglekort umiddelbart efter semesteret er begyndt.