Campus nyt

Ustabilt trådløst netværk på Navitas / Unstable wireless net

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ustabilt trådløst netværk på Navitas / Unstable wireless net
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 28 August 2014, 1:03 PM
 

Ustabilt trådløst netværk på Navitas


Som flere har bemærket, kan det sommetider være svært at logge på det trådløse netværk på Navitas. Her kommer en statusopdatering på problemet.


Det er Aarhus Universitet (AU), som drifter det trådløse netværk i hele Navitas-bygningen, og herfra lyder meldingen, at nettet har været stærkt belastet i den seneste tid. En del af overbelastningen skyldes bl.a. at der nogle steder hentes meget store programmer ned, og det kan nettet ikke helt klare. Derfor vil man sommetider opleve udfald og vanskeligheder med at logge på.

AU har meddelt IT-afdelingen på AAMS, at man er i færd med at opgradere infrastrukturen, så der kommer flere Giga bit til det trådløse netværk. Dette vil dog tidligst kunne gøres primo september.

Derudover er man klar over, at der ikke er tilstrækkeligt med AccesPoints til at skabe et godt wifi-miljø. AU's teknikere vil undersøge hvor i bygningen det er værst og så sættte nye op, som skal kunne klare mere båndbredde i luften.

Log korrekt på netværket
Når det er sagt, så oplever mange studerende problemer med det trådløse netværk - ikke på grund af overbelastning, men fordi de ikke får logget korrekt på.

IT-afdelingen på AAMS får rigtig mange henvendelser vedr. login til det trådløse netværk (eduroam). I 99 pct. af tilfældene er det fordi man ikke logger korrekt på. Det er vigtigt at I husker at skrive @aarhus.aams.dk efter jeres studienr når I opretter forbindelse til eduroam - ellers virker det ikke.

Eksempel: A14999@aarhus.aams.dk

 

Picture of Morten Schmidt Søndergaard
Status på simulator over server?
by Morten Schmidt Søndergaard - Thursday, 28 August 2014, 5:13 PM
 

Er der nogen status på den yderst ustabile simulator server?