Campus nyt

Alternativ afslutning på case 1 forløb i kraftværksteknik / Alternative exhibition last Friday

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Alternativ afslutning på case 1 forløb i kraftværksteknik / Alternative exhibition last Friday
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 29 September 2014, 11:50 AM
 

Alternativ afslutning på case 1 forløb

Gruppe 6 fra hold A,5: Bjørn Sundahl, Christoffer Christensen, Lasse Iversen, Marek Sklodowski og Lasse Høgh.


Fernisering i foyeren, med messestande og masser af fremmødte. Sådan afsluttede hold A og B på 5. semester deres tværfaglige case 1-forløb i kraftværksteknik. Og så foregik det hele såmænd på engelsk!

Da hold A og B på 5. semester inviterede til fernisering i foyeren i fredags den 26. september, fornemmede man virkelig Navitas-bygningens potentiale for inddragelse af de mange forskellige typer brugere af huset. Opdelt i henholdsvis 6 og 7 grupper for hold A og B havde de studerende fået til opgave at præsentere hver sit emne inden for kraftværksteknik, og havde etableret hver sin stand med fremvisninger på labtops mv.


English speaking exhibition

En finesse ved det hele var, at alt foregik på engelsk, og at underviser Martin Alsted Hansen havde inviteret de internationale studerende ved AAMS til at komme forbi og stille spørgsmål. Men også ved de stande, hvor man ikke umiddelbart havde travlt med at forklare sit produkt overfor en international studerende, flød samtalerne gnidningsfrit på engelsk.

Kongstanken bag setuppet var at skabe en messelignende stemning i foyeren, hvor de studerende kunne øve sig i at begå sig i et imiteret internationalt miljø. Ved at flytte ferniseringen til foyeren åbnede man op for resten af huset, og her kom både AAMS'ere og ingeniører forbi for at kigge, spørge og uddybe.


Der blev skabt en afslappet stemning, hvor de studerende ikke kun fik lejlighed til at træne deres engelske, men også deres evner til at "sælge" deres produkter og vække andres interesse, med dialoger på kryds og tværs.


Begejstrede studerende

"Det er et fedt koncept. Der kommer jo også studerende fra ældre semestre og kigger, og hvis de ser at vi kunne gøre tingene på en smartere måde, så får vi os en snak om det," forklarer Lasse Iversen fra gruppen, som præsenterede turbiner.

At det foregik på engelsk var heller ikke noget problem:


"Det var helt okay. Faktisk var det ofte lettere at snakke om tingene på engelsk, fordi vi er vant til at mange af manualerne alligevel er på engelsk. Så slipper vi for at skulle oversætte den engelske betegnelse på en masse komponenter til dansk," forklarer Bjørn Sundahl fra Lasses gruppe.


Fremtidig involvering af 4. semester

Også en af hovedmændene bag, Martin Alsted Hansen, var tilfreds med dagen, og har allerede nu gjort sig overvejelser om lignende fremtidige arrangementer:

"Efter at have reflekteret lidt over ferniseringen i fredags, er jeg kommet frem til at ferniseringen fremadrettet måske kan skabe endnu større læringseffekt ved at invitere 4. semester med, udover de internationale studerende. Derved bliver det nok endnu mere spændende og mere udfordrende for 5. semester at skulle forklare deres ”produkt” til nogen, som ikke ved noget som helst om det. Samtidig kan 4. semester få et indblik i hvad der venter dem på det efterfølgende semester."


Fordi det var første gang, arrangementet blev afholdt, blev der ikke reklameret med det på f.eks. campus. Det sker helt sikkert næste gang, så alle på AAMS har mulighed for at kigge forbi.

Se flere billeder på facebook - klik her!


 

 

Picture of Martin Alsted Hansen
Ang: Alternativ afslutning på case 1 forløb i kraftværksteknik / Alternative exhibition last Friday
by Martin Alsted Hansen - Monday, 29 September 2014, 12:16 PM
 

Ja det var en success, takket være en fælles indsats fra alle involverede - både undervisere og studerende. Jeg håber at artiklen kan give både studerende såvel som undervisere inspiration fremadrettet.