Campus nyt

Backflash Blue Innovation Camp 14

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Backflash Blue Innovation Camp 14
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 14 October 2014, 3:06 PM
 

Backflash Blue Innovation Camp 14


Før efterårsferien drog en flok AAMS'ere til hovedstaden for at teste deres innovative kræfter sammen med 200 andre maskinmester- og DTU-studerende i Bella center.

Det var anden gang at AAMS indbød studerende til at deltage i årets Blue Innovation Camp (BIC). Deltagerne i BIC får styrket en lang række kompetencer til nytænkning og innovation, samtidig med at de får mulighed for at komme i kontakt med en række potentielle arbejdsgivere – og selvfølgelig møde andre studerende fra hele landet!

Campen løb af stablen den 7.-8. oktober i Bella Center, København, og AAMS stillede med 18 veloplagte studerende og tre undervisere. Der var deltagere fra de fem maskinmesterskoler (Martec, AAMS, FMS, SIMAC og MSK), foruden deltagere fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Økonomisk blev campen støttet af Den Danske Maritime Fond, samt Uddannelses og Forskningsministeriet. Campen blev afviklet som en del af Danish Maritime Fair, som er en messe med ca. 100 udstillere fra det maritime erhvervsliv. Messen linkede til BIC2014 website, og der var rig mulighed for de studerende til at hente inspiration og få feedback blandt udstillerne.

Læs mere om Danish Maritime Fair - klik her!

Eksempler på nogle af de ideer, som fremkom under dette års BIC:

  • Droner til overvågning af mikroorganismer i ballasttanke
  • Bedre økonomi ved færgedrift gennem aktiv entertainment på overfart
  • Alternativ brug af lynkobling udviklet til redningsbåd – cykellås
  • Selvtransporterende vindmølle, som selv søger service


Se flere billeder på facebook - klik her!