Campus nyt

1 stk. kraftværk på lastbil fra Hamburg / Power plant arrives

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
1 stk. kraftværk på lastbil fra Hamburg / Power plant arrives
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 5 November 2014, 9:45 AM
 

1 stk. kraftværk på lastbil fra Hamburg


I sidste uge ankom omsider det længe ventede mini-kraftværk, som AAMS har købt til opstilling på Navitas. Værket ventes operationelt efter Juleferien.


Det var en yderst spændt laboratoriekoordinator for maskingruppen, Henrik Ulsøe, som i torsdags kl. 14.00 kunne se fragtmanden fra Hamburg ankomme punktligt med skolens nye state-of-the-art mini-kraftværk. Det var et øjeblik, som Henrik Ulsøe havde glædet sig til i flere måneder.

”Kraftværket er et fuldt ud funktionsdygtigt anlæg, og bliver så tæt på virkeligheden som man overhovedet kan komme. Det vil larme, det vil blive varmt og det skal startes op som et rigtigt kraftværk. Ja, faktisk ER det jo et rigtigt kraftværk i miniformat, som kan producere strøm ved egen dampkraft,” forklarer han.

Kraftværket er et såkaldt dampturbineanlæg med tvangsgennemløbskedel, kondensator og vand-til-luft-køler. Det er et stykke state of the art, fremstillet af den hæderkronede tyske virksomhed G.U.N.T, som har leveret teknisk udstyr til undervisningsbrug i over 100 år. Kraftværket, som er af typen ET830, måler cirka 8 meter i længden. Det er praksisnærhed så det vil noget, og det bliver både 4., 5. og 6. semester TM-studerende, som får glæde af at boltre sig med værket i både kraftværksteknik og dampteori. Og så lægger det op til tværfaglighed, hvor både fagene el, TM og PA kan få glæde af materiellet. Det er en del af hele konceptet.


Fra lastbilens lad blev værket sænket ned på jorden i to dele, som derefter blev bugseret ind i maskinlab. Her er det så meningen at delene skal samles og testes grundigt, før værket kan tages i brug i den daglige undervisning.

Henrik Ulsøe forventer at kraftværket er klar til undervisningsbrug efter Juleferien, i januar 2015.

Se flere billeder på facebook - klik her!