Campus nyt

"Havfruen" lever videre / "The mermaid" lives on

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
"Havfruen" lever videre / "The mermaid" lives on
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 7 January 2015, 11:08 AM
 

"Havfruen" fra Borggade lever videre


Den nydelige halvmodel "Havfruen", som hang i gården i Borggade, og som er modelleret efter et containerskib, har fået et nyt hjem i Horsens.


I går blev et af de gamle ikoner fra Borggade, nemlig halvmodellen "Havfruen", afhentet af sine nye ejere. I fremtiden skal modellen nemlig bo hos Horsens Sejlklub (HSH). Klubben er med sine 135 år på bagen vistnok Danmarks ældste, og også en af de største og mest aktive, med sejlere til både EM, VM og OL.


"Havfruen" blev afhentet af klubformanden og et bestyrelsesmedlem tirsdag formiddag, og det var adjunkt Jens Møller Jensen, der vinkede farvel. Der er allerede store planer om hendes videre liv - én mulighed er at bruge hende som udsmykning i klubbens nye store klubhus, men mest fremtrædende er vistnok lige nu planen om at gøre hende til udendørs bardisk med indbygget fadølsanlæg.


Se, dét er da maskinmesterånd!


Men selvom vi dermed har sagt farvel til "Havfruen", er hun alligevel ikke helt væk. Forstævnen blev nemlig brugt som skabelon til modellering af den metalstævn, som kommer til at hænge udenfor AAMS' nye maskinrumssimulator. Umiddelbart før Juleferien blev simulatoren navngivet under en højtidelig "stabelafløbning" i foyeren, hvor også metalstævnen med påmalet navn blev afsløret. Navnet offentliggør vi snarest her på campus, sammen med billeder fra eventet.