Campus nyt

Tur/retur med Mols-Linien / Trip/return with Mols Line

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Tur/retur med Mols-Linien / Trip/return with Mols Line
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 26 January 2015, 2:47 PM
 
Tur/retur med Mols-Linien


Ny underviser Niels-Jørgen N. Jørgensen var med på turen, og sendte nedenstående reportage:

Vores studerende på 1. semester og en gruppe undervisere tog torsdag den 15 januar 2015 en tur med Mols-Linien, hvor vi fik en eksklusiv rundvisning om bord af vores gode, passionerede studerende Andreas Houmann Nielsen fra 3. semester - lige om lidt 4. semester.


Det var tydeligt at mærke på Andreas at maskinmesterfaget og det maritime miljø er det, han brænder for. Andreas tog os med rundt på færgen, hvor vi fik lov at se de mest spændende dele. Vi startede først på KatExpress1, hvor vi så hvordan de var ved at lave hovedrenovering på en af de 4 motorer, som var skilt godt og grundigt ad. Derefter var vi en tur på broen.


Efter rundvisningen på KatExpress1 tog vi med Max Mols tur retur til Odden. På turen delte vi os op i to hold, hvor det ene hold var på broen, mens det andet var nede i maskinen. Vi byttede så på hjemturen. Vi fik både oplevet motoren under drift, og for dem, der ville, var det også muligt at komme ned i rummet under færgen, hvor jetturbinerne driver færgen frem. Det var fedt at opleve teknikken komme til live, en lun motor i drift er at foretrække frem for en kold adskilt motor.


Vi var lidt spændte på om vi skulle sejle, eftersom der var meldt hård vind til stiv kuling, men vi sejlede, og vi hyggede os med bølgerne, og med en hastighed af 35 knob gik det faktisk pænt hurtig fremad. 35 knob svarer til cirka 65 kilometer i timen.


Alt i alt en super fin tur!

Se flere billeder fra turen på facebook - klik her!

Se en film fra turen herunder:


(Rettet af Per Hessellund - mandag, 26. januar 2015, 14:36 )