Campus nyt

Velkommen til SIMon / Welcome SIMon

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Velkommen til SIMon / Welcome SIMon
ved Jacob Munkholm Jensen - onsdag den 11. februar 2015, 16:49
 
Velkommen til SIMon

Som mange sikkert har bemærket, blev væggen udenfor maskinrumssimulatoren i går prydet med stævnen af det gode skib SIMon. Og hvad er det så for en fisk?


SIMon 1


En 3D maskinrumssimulator - den såkaldte Neptune Full Engine Room Simulator af mærket Kongsberg Maritime til den gedigne sum af 2.250.000 - er ikke et stykke legetøj. Den skal anvendes effektivt, og den skal selvfølgelig have et seriøst navn.

"Det, man skal forstå er, at vi i princippet betragter maskinrumssimulatoren som et rigtigt skib, og derfor skulle den også have et navn," fortæller lektor Tom Andersen.


Sammen med lektor Flemming Hauge Pedersen er han manden bag projektet, som satte gang i fremstillingen af den blå skibsstævn og navngivningsprocessen. Selve stævnen er fermt blevet bygget af de to studerende, Michael From og Mads Studsgaard, som i november 2014 gik på 1. semester. Først blev der banket en form hen over stævnen på det gamle træskib "Havfruen", som engang hang på muren i gården i Borggade, og som i dag har fået en ny tilværelse i Horsens Sejlklub.

Læs i øvrigt artiklen:
"Havfruen fra Borggade lever videre"


SIMon2


Herefter modellerede man selve modellen med fladjern ovenpå formen, sleb den og sendte den til maleren. Navnet blev fundet efter en rundspørge blandt medarbejderne på AAMS:


"Der kom mange forskellige navneforslag i løbet af rundspørgen. Vi valgte SIMon på grund af dobbeltheden i navnet. SIM står selvfølgelig for SIMULATOR, og ved at tilføje de sidste to bogstaver havde vi et navn. Skibe kan jo sagtens have drengenavne - jeg har selv sejlet på to af slagsen. Det var også vigtigt for os at navnet skulle kunne give mening på flere forskellige sprog," forklarer Tom.


Faktisk blev maskinrumssimulatoren navngivet under en lille ceremoni for medarbejderne ved AAMS i forbindelse med juleafslutningen den 19. december, hvor rektor Anders Hanberg gav den som skibsreder, og hvor skolesekretær Malene Købke Dueholm afslørede skibsmodellen og knuste en flaske ét-eller-andet mod det nymalede skrog.

SIMon3


Læs i øvrigt artiklen: "AAMS får maskinrumstelegraf i julegave"