Campus nyt

Navitas nomineret til IN-SITU Prisen 2015 / Navitas nomination

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Navitas nomineret til IN-SITU Prisen 2015 / Navitas nomination
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 9 March 2015, 11:27 AM
 
Navitas nomineret til IN-SITU Prisen 2015 -
for smukt arbejde i pladsstøbt beton

In-Situ Prisen fremhæver det pladsstøbte byggeri og de mange, spændende muligheder, der er ved brug af fabriksbeton. Prisen gives til personer eller firmaer, som har stået for unikt arbejde i pladsstøbt beton, og som har udfordret materialets formbarhed og potentiale. 


Navitas


Navitas er op til og med stueplan primært in-situ støbt. I foyerområdet ses in-situ vægge og slebne, pladsstøbte gulve. Desuden har bygningen 'svævende' vægge i form af massive 1,5 meter høje in-situ støbte bjælker. Udendørs er facaden i stueplan ligeledes in-situ støbt.

In-Situ Prisen uddeles af Dansk Beton Fabriksbetongruppen, som er en brancheforening for fabriksbetonprodukter i Dansk Byggeri. 

Vinderen offentliggøres på Bæredygtig Beton Konferencen den 10. marts 2015 på Tivoli Hotel og Congres Center i København.


Fakta:

  • Navitas er den daglige arbejdsplads for mere end 2.000 studerende, undervisere og erhvervsdrivende på den nye havnefront i Aarhus.
  • Byggeriet huser Aarhus School of Engineering - Aarhus Universitet, Aarhus Maskinmesterskole og INCUBA A/S.
  • Navitas rummer uddannelse, udvikling og erhverv med fokus på energi. Samtidig er Navitas Danmarks største lavenergibyggeri på 38.000 kvadratmeter til pris på ca. 1 mia. kr. I kælderen findes et offentligt parkeringsanlæg på 450 pladser.