Campus nyt

Stor DEIF-donation til AAMS / Equipment donation

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Stor DEIF-donation til AAMS / Equipment donation
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 23 April 2015, 12:57 PM
 
Stor DEIF-donation til AAMS

Elektronikvirksomheden DEIF har doneret udstyr for flere hundredetusinde kroner til AAMS. Udstyret kommer til gavn for studerende på alle semestre på maskinmester-uddannelsen, og kan bruges i både elektroteknik og STCW.


DEIF udstyr

I sidste uge modtog AAMS tre sæt generatorsimulatorer fra den vestjyske elektronikvirksomhed DEIF. Simulatorerne indeholder skibshovedfordelingsanlæg og el-distribution, og indgår som en del af udstyret i ellab.


Velvilje overfor AAMS

Ifølge semesterkoordinator Anders Parbo henvender DEIF sig i høj grad til en branche med mange maskinmestre og har selv hyret mange AAMS-dimittender igennem årene, og derfor skal vi også se donationen som et eksempel på en særlig stor velvilje overfor AAMS. DEIF er markedsledende inden for marine- og landbaserede kontrolsystemer til power produktion, hvilket jo er et interessant område for maskinmestre.


Udstyret er specielt fremstillet til AAMS for at sikre optimal værdi i forhold til undervisningen, og vil blive brugt i såvel elektroteknik som i STCW-undervisningen.


”Så der er altså tale om en betydelig opgradering af udstyret i laboratoriet, og det kommer vores maskinmester-studerende til gode allerede fra 4. semester og hele vejen op igennem studiet," understreger Anders Parbo.


Flere gode grunde til at donere

Ifølge Claus Todbjerg Larsen, som er maskinmester og Senior Vice President Sales & Marketing i DEIF, har virksomheden valgt at donere udstyret til AAMS af flere årsager.

”Dels har vi et medansvar for at bidrage til udviklingen og uddannelsen af dygtige maskinmestre, som kan begå sig internationalt i energibranchen. Samtidig ser vi donationen som en oplagt mulighed for at få inputs til produktudviklingen fra unge mennesker, der er ”digital natives,” for derigennem blandt andet at kunne videreudvikle vores user experience,” forklarer Claus Todbjerg Larsen.


Derudover ser DEIF det gode samarbejde med AAMS som en mulighed for at de studerende opbygger viden omkring virksomhedens produkter allerede i studietiden. 


”Samarbejdet med AAMS har stor betydning for DEIF, fordi vi derigennem kan være medvirkende til at uddanne dygtige maskinmestre, der hurtigt kan gå ind i virksomheden og bidrage til udviklingen. Derudover har der været et fortrinligt samarbejde mellem Skive Kommune, AAMS og DEIF der har været med til at sætte Skive og DEIF på verdenskortet hos unge maskinmestre,” siger Claus Todbjerg Larsen. 


Global leverandør af energistyring

DEIF er en global leverandør af grønne, sikre og pålidelige energistyringsløsninger til diesel, gas, vandkraft, marine & offshore og vindmøller.

Virksomheden har eksisteret siden 1933, og med hovedsæde i Skive tæller koncernen i dag over 600 medarbejdere og 12 datterselskaber placeret i Europa, Asien og på det amerikanske kontinent. Som nævnt har DEIF mange maskimestre ansat, og har bl.a. indgået praktikaftale med de to koreanske studerende Bosook Kang and Pureum Kim, som sidste år studerede et semester på AAMS.


Læs mere om DEIF - klik her!