Campus nyt

Søredning i havnebassinet / Rescue drill in the harbor

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Søredning i havnebassinet / Rescue drill in the harbor
by Jacob Munkholm Jensen - Saturday, 25 April 2015, 11:18 AM
 

Søredning i havnebassinet
Syv gutter på vej i værkstedspraktik til søs skulle en tur i baljen for at bestå obligatorisk sikkerhedskursus. Men trods det kolde saltvand i havnebassinet, pladskede drengene rundt som var det en lun sommerdag.


søredning


Sommetider kan det være praktisk at have havet tæt på. Det erfarede en flok AAMS'ere fredag eftermiddag, da de frivilligt lod sig plaske ned i det kolde havnebassin som en del af sikkerhedskurset før værkstedspraktikken. 


Lektor Lars Hansen havde i dagens anledning allieret sig med mandskab fra dykkerklubben Bunden og deres RIP-båd, og med båden stand-by på sidelinjen var det bare om at komme i gang. 
De syv gutter var Jakob Petersen Nebel, Emil Madsen, Kristoffer Bay Rask Hansen, Michael Egholm Kuhr, Christoffer Arnt Buch, Christian Schmidt og Emil Mølgaard Ivarsen.


Som en lun sommerdag ved stranden

Forud for søredningsprøven har de syv 2.-semester studerende været igennem et modul om terrorsikring af havne, samt teoridelen om søredening. Ved prøven i havnebassinet skulle de gennemgå flåden, iklæde sig overlevelsesdragten på maksimalt 2 minutter, svømme ud til flåden, vende den og kravle op i den.


En efter en lod de syv sig plumpe / kaste / sparke / hvirvle ned i det våde element, hvorefter turen gik med rygsvømning ud til flåden. Alle klarede skærene med bravour. I den stærke overlevelsesdragt føltes det kolde vand som lunt sydhav, og det var nærmest behageligt at plaske rundt i havnebassinet. I hvert fald blev drengene liggende og plaskede rundt i havnebassinet i lang tid efter at tilskuerne var gået ind igen - sikkert fordi de frøs ...


Se hele billedserien på facebook - klik her!

søredning 2


Picture of Michael Egholm Kuhr
Ang: Søredning i havnebassinet / Rescue drill in the harbor
by Michael Egholm Kuhr - Friday, 24 April 2015, 4:52 PM
 

Gode billeder Jacob.

Er det muligt for de implicerede parter at få tilsendt de originale billeder på mail, så man har dem i høj opløsning til familiealbum, scrapbog el. lign.?