Campus nyt

Første smugkig i Mejlgade / Mejlgade preview

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Første smugkig i Mejlgade / Mejlgade preview
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 27 May 2015, 11:01 AM
 
Første smugkig i Mejlgade

Som de fleste allerede ved, har AAMS lejet yderligere undervisningslokaler i Mejlgade 39A. Vi var et smut forbi med kameraet for at danne os et indtryk.


I øjeblikket er lokalerne stadig fyldt med symaskiner og VIA-studerende, som forbereder sig på sommerens eksamener. Når de er overstået, vil det fem etager store baghus i Mejlgade 39A blive tømt, og når sommerferien går på hæld kan AAMS rykke ind - helt nøjagtig den 1. august 2015. Indflytning forventes at ske i uge 32.

De 2.170 m2 undervisningslokaler fordeler sig som sagt over fem etager, som i 2010 blev totalrenoveret til undervisningsbrug. Der er elevator og indgang i begge sider af bygningen, således at man reelt kan komme ind via både Mejlgade og Studsgade.

Klasseværelser, laboratorier og gruppearbejdspladser

Ved indgangen bag glasvæggen vil der blive indrettet lærerværelse med 10-12 fly-in pladser til underviserne, printer og kopimaskine og personalekøkken. Huset rummer i alt 8 klasseværelser og to laboratorier. Der er toiletfaciliteter og tekøkkener med mikroovn, elkeddel og køleskab på hver etage. Desuden vil der på øverste etage blive indrettet 10-12 gruppearbejdspladser med afskærmning, hver med plads til 6 studerende. 

Det vil sige, at gruppe-kapaciteten i Mejlgade kommer op på mellem 60 og 72 studerende.

Og hvem skal så bruge Mejlgade-lokalerne? 

Det er bestemt at AK'erne fra efterårssemesteret 2015 skal have deres base i det største af klasselokalerne derovre - et stort seminarrum med foldevæg til max 60 personer (ét AK hold) med mulighed for opdeling i to lokaler med plads til 2x30 personer. Derudover flyttes al undervisning i PA til Mejlgade, alle automationsteknologer samt forventeligt 6. semester.

Således sker desuden følgende overflytning fra Navitas:

  • Automations-laboratoriet flyttes fra 0.055 til Mejlgade.
  • Automationsteknolog-laboratoriet flyttes fra 0.052 til Mejlgade.

I huset vil der ikke blive indrettet kantine, og der vil ikke blive opstillet automater med sandwiches pga. dårlige erfaringer fra Kystvejen og Europaplads, hvor spildet var alt for stort. Til gengæld installeres der som sagt tekøkkener på alle etager - og så er både Navitas-kantinen og midtbyens væld af frokosttilbud meget tæt på.


Se billederne herunder:


mejgade indgang
Ved indgangen i baggården.


glasvæg til lærerværrelse
Glasvæg til lærerværelse ved indgangen.


Indgang fra Mejlgade

Indgang til baghuset fra Mejlgade.


etagegang

Etagegang i Mejlgade 39A.


Klasselokale

Et af 8 klasselokaler.


Gruppelokaler

Lokale til gruppearbejdspladser.


Study room

Study room, VIA.


The End Party

The End Party poster for VIA-studerende i Mejlgade 39A.


Kælder laboratorium lokale

Nuværende VIA-systue. Kommende PA-lab i kælderen.