Campus nyt

Overvejer du et semester i udlandet? Så husk legatansøgningerne / Scholarship reminder

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Overvejer du et semester i udlandet? Så husk legatansøgningerne / Scholarship reminder
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 1 June 2015, 8:41 AM
 

Overvejer du et semester i udlandet? Så husk legatansøgningerne

Det kan godt betale sig at lægge et stykke arbejde i en god legatansøgning, når man skal et semester til udlandet. Det er der flere AAMS'ere, der kan skrive under på. Og så har de tilmed mødt Dronningen.

legatmodtagerne

De fem AAMS'ere Aske Maack, Christian Enevold Andersen, Jens Munk Mathiesen, Thomas Jensby og Anders Kørup Christensen var den 12. maj forbi Majestæten for at takke for legater fra Gurli og Paul Madsens Fond.

AAMS'erne René, Jens og Thomas er iblandt dem, som har modtaget legater fra Gurli og Paul Madsens Fond, også kaldet håndværkerlegatet. Det specielle ved dette legat er dels de ofte ganske rundhåndede summer, samt at der er tradition for at modtagerne skal en tur over på Københavns Rådhus og kvittere for legatet via et håndtryk til selveste Dronning Magrethe. Således havde vi senest et hold på fem AAMS-studerende, der den 12. maj var ovre og kvittere med et håndtryk til Majestæten - og som nu har en meget stor del af deres forventede udgifter dækket.


Sæt dig grundigt ind i tingene

Alle håndværkere, som videreuddanner sig, og som f.eks. forlægger en del af uddannelsen til udlandet, er berettiget til at søge legatet. Således var René eksempelvis et semester i Houston sidste år, og efter sommerferien drager Jens og Thomas til Los Angeles, hvor de skal læse et semester på Northridge University. Deres anbefalinger til alle, der ønsker at investere tid i at ansøge om legater, er ret enslydende:

"Gør dig umage. Skriv en god ansøgning med gode argumenter. Sæt dig grundigt ind i tingene og udarbejd et realistisk budget med udgifter til fly, visum, forventede leveomkostninger og logi, men pas samtidig på med at være for beskeden. Det er dyrt at bo i udlandet, så find ud af hvad det reelt koster at leve og bo der, hvor du skal hen, og lad være med at tro at du bare kan leve på en sten," lyder rådet fra René Aagaard Larsen, som modtog sit legat sidste år. Han uddyber:


"Det, der virkelig tager tid, er at målrette sin ansøgning, og det er derfor en af årsagerne til at man skal sætte sig ind i de enkelte legater på et tidligt tidspunkt. På samme måde som med virksomheder, der leder efter medarbejdere med særlige kvalifikationer, kigger fondene efter forskellige ting. Det er i hvert fald min oplevelse at det er MEGET vigtigt."


Læs i øvrigt Renés historie i artiklen ”Rejsebrev fra University of Houston” - klik her!


Gå i gang så tidligt som muligt

René var selv ret tidligt i gang med arbejdet og nåede at søge 50-60 legater, hvoraf han modtog midler fra omtrent en femtedel. Jens og Thomas, derimod, kom senere i gang, og søgte kun håndværkerlegatet, som heldigvis resulterede i støtte. Det præcise beløb kan variere meget fra person til person, og derfor er ingen af de interviewede legatmodtagere særlig meget for at sætte kroner og ører på legaternes størrelse. Der er ingen grund til at sætte konkrete forventninger i hovederne på folk, men det er dog ingen hemmelighed, at de alle har fået dækken en endog meget stor del af den forventede omkostning, der er forbundet med semesteret i udlandet.

Så det kan bestemt betale sig, og det kan betale sig at gå i gang så tidligt som muligt.


Få inspiration på Internationalt kontor

På Internationalt kontor i lokale 02.104 kan du se eksempler på  gode legatansøgninger og en liste med virksomheder og fonde, som tidligere har støtte AAMS-studerende på studie -eller praktikophold i udlandet.

Du kan også kontakte international koordinator Anna Kathrine Jørgensen på telefon 4122 7175 og på mail akj@aams.dk.


rene aagard larsen

René Aagaard Larsen havde også lejlighed til at trykke Dronningen i hånden, da han var iblandt legatmodtagerne sidste år. Legatet var med til at sponsere hans semester i Houston, Texas.