Campus nyt

Forrygende studietur til Sydkorea / Awsome South Korea

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Forrygende studietur til Sydkorea / Awsome South Korea
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 1 June 2015, 9:18 AM
 

Forrygende studietur til Sydkorea

Fra 22. mart til 1. april 2015 var en flok 6. semester studerende på studietur til Sydkorea. Det skulle blive en fantastisk oplevelse, som kun kan anbefales til alle.

Sydkorea studietur


For første gang i skolens historie drog et hold AAMS'ere i foråret 2015 på studietur til Sydkorea. Muligheden var opstået, dels på grund af skolens nyligt indgåede samarbejdsaftale med Korea Maritime and Ocean University (KMOU) i Busan, dels på grund af en studerendes far, som via sit job i DONG i Sydkorea var i stand til at åbne nogle døre. Disse døre står stadig åbne for kommende AAMS'ere på studietur - og det kan stærkt anbefales at tage af sted.


”Vi havde en fantastisk studietur - vi blev simpelthen behandlet alt for godt i Korea. Vi følte os enormt velkomne og vi kan virkelig lære noget af den måde, koreanerne modtager gæster på,” fortæller André Hersleb Svendsen, 6. semester studerende ved AAMS.


God modtagelse overalt

Andrés far bor og arbejder som maskinmester ved DNV i Busan, Sydkoreas næststørste by med beskedne 7 millioner indbyggere, og det var ham, der åbnede de afgørende døre for et uforglemmeligt besøg i det asiatiske land.

”Med hans hjælp fik vi arrangeret et besøg på DSME (daewoo shipbuilding & marine engineering) i Busan, verdens næststørste maritime værft med 45.000 ansatte. Skibsværftet, hvor bl.a. Tripple E skibene bliver bygget. Vi fik en rundvisning på værftet og som de første studerende fik vi lov at se Dongs Hejre projekt,” fortsætter André.


I det hele taget blev de 15 danskere rigtig godt modtaget overalt. Under besøget hos AAMS-samarbejdspartneren KMOU, som sidste år sendte to studerende til Aarhus, var modtagelsen ligefrem overvældende. Danskerne blev beværtet af en klasse studerende, som havde fået til opgave at tage sig af dem og give dem en god oplevelse. 


Økonomiske overvejelser

Men når alle anbefalinger og opfordringer er givet videre, skylder vi selvfølgelig også at beskæftige os lidt med den økonomiske del af sagen. For det er selvfølgelig ikke helt billigt.

”Vi begyndte allerede at forberede vores tur da vi gik på 5. semester. Men desværre kom vi først sent i gang med at søge legater, og det betød at vi måtte betale meget af det selv. Derfor var vi kun en halv klasse der tog af sted,” fortæller André.


I alt kostede turen omtrent 12-15-000 kroner pr. mand, og det, der ikke blev dækket af legarter, blev finansieret via studiejobs, opsparinger og for nogles vedkommende lån i banken mv. 


Før studieturen til Sydkorea var der en af Andrés kammerater, som havde overvejet at droppe ud af uddannelsen. Men det er ikke længere tilfældet. Turen gav så megen inspiration og lyst til at blive maskinmester, at det er alle vanskelige eksamener værd. For mulighederne er uanede derude - det er værd at huske, hele vejen igennem studiet.


Nu er vejen banet for flere AAMS'ere

Studieturen, der som nævnt var den første af sin slags, har banet vejen for flere AAMS-rejser til Sydkorea. Der er nu etableret vigtige kontakter, som også vil kunne udnyttes af kommende generationer af AAMS'ere. Opfordringen er nu givet videre. For yderligere information, konkakt International Koordinator Anna Kathrine Jørgensen på tlf.  4122 7175 eller mail akj@aams.dk


Se flere billeder fra studieturen på facebook - klik her!