Campus nyt

Første dimittend udklækket på AAMS, juni 2015 / First graduate at AAMS

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Første dimittend udklækket på AAMS, juni 2015 / First graduate at AAMS
ved Jacob Munkholm Jensen - mandag den 8. juni 2015, 11:59
 

Første dimittend udklækket på AAMS, juni 2015

Mandag den 8. juni kl. 09.45 sprang semesterets første AAMS'er ud som færdiguddanet maskinmester. Lasse sluttede af med manér, og skal nu hjem og pakke kufferten.


Lasse, første AAMS-dimittend, juni 2015


32-årige Lasse Schandorph Nielsen fra Aalborg har allerede travlt. Her til morgen blev han maskinmester som den første på sit semester, og allerede på onsdag går turen i fly til Sydfrankrig, hvor første udmønstring som færdiguddannet maskinmester venter. Lasse sluttede sidste eksamen på AAMS med manér, og skolen kvitterede med et 10-tal.


Fik job allerede i april

Lasse, som har valgfaget STCW, var i bachelorpraktik på et krydstogtsskib fra rederiet Norwegian Cruiselines, og allerede kort efter hjemkomsten derfra, i april, blev han tilbudt jobbet som maskinmester om bord på en 37 meter lang privatejet luksusyacht, som i øjeblikket ligger i havn i Toulon i Sydfrankrig.


"Vi skal sejle rundt i Middelhavet hele sommeren, og derfra muligvis videre til Caribien når det bliver vinter," fortæller Lasse, som selvfølgelig ser frem til sit første rigtige job som maskinmester. 


Besætningen består af seks mand: En kaptajn, en maskinmester, en dæksmand, en kok og to stewardesser.


59 gange klokkeklimt

I dag, mandag den 8. juni 2015, var Lasse den første til at lade den traditionsrige skibsklokke klimte - denne gang fra en ny midlertidig placering foran hovedindgangen. Lyden kunne akkurat høres oppe på maskinmesterskolens gange, og dermed er det altså stadig muligt for alle at følge med, når verden velsignes med en ny maskinmester fra AAMS. I løbet af de kommende tre uger kan vi således forvente at høre klokken 59 gange = 59 maskinmestre.


(På forhånd) Tillykke til jer alle!