Campus nyt

Samarbejdsaftale skal styrke videregående tekniske uddannelser og østjysk erhvervsliv / Cooperation agreement to strengthen technical education

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Samarbejdsaftale skal styrke videregående tekniske uddannelser og østjysk erhvervsliv / Cooperation agreement to strengthen technical education
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 23 September 2015, 3:10 PM
 
Samarbejdsaftale skal styrke videregående tekniske uddannelser og østjysk erhvervsliv

Erhvervsakademi Aarhus og AAMS indgår forpligtende samarbejdsaftale om udbud af videregående tekniske uddannelser i Aarhus. Det handler om at understøtte det lokale erhvervsliv, understreger de to rektorer. Flere tekniske uddannelser er allerede i støbeskeen.

Samarbejdsaftale mellem EAAA og AAMS

EAAA-rektor Christian Mathiasen (tv.) og Anders Hanberg ved en af Formel-racerbilerne på Navitas.


English summary: Business Academy Aarhus and AAMS sign a cooperation agreement to strengthen technical education in Aarhus and Eastern Jutland. It's all about supporting the local business community, the principals say.


Da rektorerne for Erhvervsakademi Aarhus og AAMS, Christian Mathiasen og Anders Hanberg Sørensen, i fredags underskrev en officiel samarbejdsaftale, skete det med et klart ønske om at fortsætte arbejdet med at tilføre flere videregående tekniske uddannelser til byen.

”Det er vores ambition, at vi i fællesskab understøtter det østjyske erhvervsliv ved hele tiden at tilstræbe at efterkomme erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft inden for det tekniske område. Det er vores fornemste opgave,” forklarer Anders Hanberg Sørensen om den netop indgåede samarbejdsaftale de to uddannelsesinstitutioner imellem.


Samarbejdet startede allerede sidste år
Således er underskriften den formelle bekræftelse på et parløb, der begyndte allerede sidste år. Samarbejdet mellem de to aarhusianske uddannelsesinstitutioner blev som bekendt indledt i sommeren 2014, hvor AAMS og Erhvervsakademi Aarhus i fællesskab lancerede uddannelsen til automationsteknolog. Mens erhvervsakademiet har udbudsretten, er det maskinmesterskolen, som står for den daglige drift. Det begyndte småt, men året efter - i sommeren 2015 - oplevede Aarhus et af landets bedste optag iblandt de steder, hvor uddannelsen udbydes.


Det var også i sommeren 2015 at seneste skud på stammen kunne se dagens lys - nemlig den populære autoteknolog-uddannelse, som tidligere er blevet til i et samarbejde mellem erhvervsakademiet og AARHUS TECH. I dag driftes uddannelsen med maskinmesterskolen ved roret. 


”Det er i det hele taget krumtappen i vores samarbejde,” fortæller Christian Mathiasen, rektor for Erhvervsakademi Aarhus. ”Med maskinmesterskolens tekniske profil og knowhow omkring drift af videregående uddannelser, er AAMS en oplagt samarbejdspartner, når det drejer sig om at udbyde tekniske uddannelser på et meget højt niveau. Vi har nu konfirmeret vores samarbejde og indføjet en række fremadrettede ambitioner.” 


Tre nye uddannelser på vej
Helt konkret kan Aarhus se frem til udbud af endnu en teknologuddannelse, driftet i AAMS-regi fra sommeren 2016. Det drejer sig om produktionsteknologen, som bl.a. handler om design, udvikling og konstruktion af maskiner og anlæg, produktionsplanlægning og kvalitetsstyring. Derudover planlægger de to uddannelsesinstitutioner at lancere to akademiuddannelser inden for hhv. automation og elinstallation, begge med forventet opstart i sommeren 2016.
Picture of Ronnie Søgård Andersen
Ang: Samarbejdsaftale skal styrke videregående tekniske uddannelser og østjysk erhvervsliv / Cooperation agreement to strengthen technical education
by Ronnie Søgård Andersen - Friday, 25 September 2015, 3:45 PM
 

Jeg kunne godt tænke mig at vide om, undervisere samt administrations medarbejdere er lige så trætte af denne beslutning som mange af de studerende er?

Pladsen er træng, både for undervisere og studerende som det er nu, ud over det virker det som om at, der er rigeligt der kan effektiviseres på under den nuværende opbygning.

Hvad blev der er af "Gør det du er bedst til" hvorfor lyser alt af at, AAMS er mere interesseret i kvantitet end kvalitet ?