Campus nyt

Stadig flere AAMS'ere får Erasmus-midler med til udlandet / More students get Erasmus-fonds to EU-countries

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Stadig flere AAMS'ere får Erasmus-midler med til udlandet / More students get Erasmus-fonds to EU-countries
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 14 December 2015, 9:30 AM
 
Stadig flere AAMS'ere får Erasmus-midler med til udlandet

Praktikker og studieophold i EU-lande giver store muligheder - både fagligt og økonomisk. I løbet af tre år er kurven blandt AAMS'ere støt voksende.

Vejledning på internationalt kontor

AAMS-studerende kan få vejledning om deres erasmus-muligheder på internationalt kontor.


English summary: Interns and studies in other EU countries offer great opportunities - both professionally and financially. During the last three years, the curve is steadily growing.


Erasmus (European Region Action Scheme for the Mobility of University Students) er EU's udvekslingsprogram for studerende på videregående uddannelser. Når en studerende forlægger en del af sin uddannelse i et andet EU-land, er han/hun berettiget til at få del i Erasmus-midlerne til finansiering af den studerendes ophold.

Det er udelukkende positivt at mange AAMS'ere vælger at tilbringe en del af deres uddannelse i udlandet, og det er også kun godt, at stadig flere af dem har opdaget mulighederne inden for EU. Vælger du EU frem for f.eks. USA eller Australien, får du nemlig penge med fra Erasmus-programmet. Og det er en tendens, som er stigende på AAMS.

Siden 2012 er mængden af udbetalte penge til AAMS'ere fra Erasmus nemlig steget støt. Mens beløbet i foråret 2012 var på bare 1175 euro, kunne rejselystne AAMS-studerende i foråret 2014 indkassere tilsammen 15.515 euro. Det betyder selvfølgelig ikke at de studerende får flere penge pr. snude, men at der ganske enkelt er mange flere, som tager af sted.

Det drejer sig om både værkstedspraktikanter, bachelorpraktikanter, hele semestre i udlandet og faktisk også undervisere på kursus eller undervisningsophold ved partner-institutioner i EU. 

AAMS har partnerinstitutioner i de fleste EU-lande lande. Og rækken af partner-institutioner vokser hele tiden. Selvom Norge ikke er med i EU, får du stadig Erasmus-midler med, hvis du vælger at forlægge en del af din uddannelse der.

Vil du høre mere om dine muligheder for et praktikophold i udlandet, så kontakt vores internationale koordinator Anna Kathrine Jørgensen på mail akj@aams.dk eller telefon 4122 7175.