Campus nyt

Nordhavnens dieselmotor har fået nyt hjem på Mindet / Removal of the AAMS-diesel engine

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Nordhavnens dieselmotor har fået nyt hjem på Mindet / Removal of the AAMS-diesel engine
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 18 January 2016, 2:39 PM
 
Nordhavnens dieselmotor har fået nyt hjem på Mindet

I forbindelse med rømningen af AAMS-lokalerne på Nordhavnen, blev den store dieselmotor i fredags løftet på blokvogn og kørt til sit nye hjem lidt længere nede ad havnekajerne. Laboratorietekniker Frands Frandsen tog billeder undervejs.


Dieselmotor til Mindet 2

English summary:
As the old AAMS-locations on the North harbor is being abandoned, the large 16,8 tons diesel engine was moved to its new home at Mindet 2. The new 2700 squaremetres buildings will house the 1st. marine engineer semester and the automotive technologists.

Helt nøjagtig 16,8 tons dødvægt. Så meget skulle kranen løfte, da AAMS flyttede den store Wärtsilä-motor fra sin plads på Fiskerivej til Mindet 2. Ved semesterstart er det nemlig slut med skolens gamle lokaler på Nordhavnen, som længe har været både for snævre og for nedslidte.

På Mindet flytter Værkstedsskolens 1. semester sammen med autoteknologerne i langt større omgivelser - og den vældige dieselmotor skal selvfølgelig med.

Træning og vedligehold af dieselmotor
Gensættet, som er fremstillet i 2008 og erhvervet af AAMS i 2010, er på 1050 Kw, og bruges til træning i vedligeholdelse. 

På 1. maskinmester-semester trækkes der topstykke og stempel. Derudover bliver kølevand, smøreolie og brændstofsystem gennemgået med de studerende, samt de arbejder med brændstofpumper og ventiler.

På 4. maskinmester-semester bliver der trukket  topstykke, stempel, hovedleje samt turbolader. Derudover bliver generatoren samt kølevand og smøreolie-systemet gennemgået med de studerende. De skal skrive en rapport over øvelsen, som skal fremlægges på engelsk.

Mere plads og bedre forhold på Mindet
Den nye AAMS-knopskydning på Mindet sker dels for at sikre Værkstedsskolen og autoteknolog-uddanelsen bedre vilkår og mere plads, dels for at aflaste presset på skolens lokaler på Navitas.

Mindet 2, som adressen hedder, strækker sig over cirka 2.700 m2 og er en firelænget bygning, tidligere beboet af Aarhus Havn. I hovedbygningen er der bl.a. indrettet frokoststue til de studerende, lærerværelse, et par grupperum og omklædningsfaciliteter. I den ene længe holder autoteknologerne til, bl.a. med rullefelt og nyindrettede undervisningsfaciliteter. I de øvrige længer fordeles værkstederne spåntagning, maskin- og svejseværksted med 20 svejsepladser, foruden rigelige lagerfaciliteter. 

De nye bygninger tages i brug ved semesterstart den 1. februar 2016. På Nordhavnen er Fiskerivej 1 allerede rømmet og under nedrivning, og Fiskerivej 2 ventes rømmet i løbet af ugen.


Se flere billeder fra flytningen af dieselmotoren på facebook - klik her!
Læs mere om den 16,8 tons tunge 
Wärtsilä-motor - klik her og download en PDF!


Dieselmotoren til MIndet 2