Campus nyt

AAMS-undervisere på opkvalificerende medsejlads / Teachers at upgrading sailing trip

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS-undervisere på opkvalificerende medsejlads / Teachers at upgrading sailing trip
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 29 March 2016, 10:46 AM
 
AAMS-undervisere på opkvalificerende medsejlads

Alle ikke-maritime undervisere ved AAMS, som underviser maskinmester-studerende, skal på et tidspunkt ud på en såkaldt medsejlads. Her påmønstrer de et skib i nogle dage for at opleve maskinmesterens arbejdsplads til søs.


Jens Møller Jensen på medsejlads


English summary: All non-maritime teachers at the marine and technical engineer classes must embark a ship for a few days in order to experience some of the marine and tecnical engineers work at sea. This is the logbook of Jens Møller Jensen.


I februar 2016 påmønstrede adjunkt Jens Møller Jensen det gode skib M/V Norröna i Hirtshals. Jens er uddannet stærkstrømsingeniør, og selvom han er ivrig sejlsportsmand i sin fritid, har han ingen søfartsbog og ikke specielt meget viden om tilværelsen som maskinmester til søs. Eller rettere: HAVDE, for det har en uge på Nordatlanten nu rådet bod på.

Jens har nemlig været på medsejlads, hvilket er en oplevelse, som alle ikke-maritime AAMS-undervisere skal have før de kan lektor-kvalificeres. For Jens' vedkommende stak han ud i Nordatlanten på det - alt efter temperament - mest spændende tidspunkt på året, nemlig i februar, hvor bølgerne går højt og hvor man for alvor oplever elementernes rasen.

"For mig handler konceptet om medsejlads først og fremmest om vores troværdighed som undervisere. Selvfølgelig kan vi ikke nå at få et dybt indblik i de maritime maskinmestres hverdag på så kort tid, men vi får i hvert fald en god fornemmelse af, hvad det er for en verden," forklarer Jens Møller Jensen om sin oplevelse af medsejladsen.


I løbet af sin udmønstring på Nordatlanten førte han en detaljeret logbog, som vi har fået lov til at offentliggøre i vedhæftede dokument - og det kan kun anbefales at læse med!


Læs Jens Møller Jensens beretning - klik her!