Campus nyt

AAMS-visit i Kina cementerer samarbejde / AAMS principal visits Chinese partner institution

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS-visit i Kina cementerer samarbejde / AAMS principal visits Chinese partner institution
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 11 April 2016, 9:06 AM
 
AAMS-visit i Kina cementerer samarbejde

AAMS forventer at være klar til at sende de første bachelorpraktikanter til Kina allerede efter sommerferien.


Chongqing


English summery: In March principal Anders Hanberg Sørensen and international coordinator Anna Kathrine Jørgensen visited the Chongqing University of Science and Technology in southwest China. The three-day visit was a follow-up on the Chinese visit at AAMS last year, and this time the parties reached specific agreements. AAMS expects to be ready to send the first Danish interns to China after the summer holidays.

I marts besøgte rektor Anders Hanberg Sørensen og international koordinator Anna Kathrine Jørgensen Chongqing University of Science and Technology i det sydvestlige Kina. Det tre dage lange besøg var en opfølgning på det kinesiske visit på AAMS sidste år, og denne gang blev der indgået konkrete aftaler.

Således har det kinesiske universitet lovet at hjælpe med at formidle praktikpladser i engelsktalende miljøer til AAMS-studerende, der ønkser at komme i bachelorpraktik i Chongqing. Universitetet vil også sørge for at finde engelsktalende kinesiske studerende og undervisere, som kan hjælpe de danske praktikanter i området, hvor de færreste endnu taler engelsk.

Og netop fremtidige muligheder for at komme i praktik i Kina er særdeles gode nyheder for AAMS. Selvom der måske er mange, der ikke har hørt om byen Chongqing ved Yangtze-floden i det centrale Kina, så er det altså med sine 34 millioner indbyggere en af verdens største byer og kraftcenteret for den kinesiske vækst. I byen findes både et dansk generalkonsulat, en filial af Carlsberg og en filial af Grundfos. Derfor er muligheden for en bachelorpraktik i Chongqing da også en alletiders chance for lidt af et eventyr. I millionbyen er europæere stadig et yderst sjældent syn, men byen er et fantastisk spændende sted og midt i en rivende udvikling.

"Vi regner med at sende de første bachelorpraktikanter af sted efter sommerferien. Det bliver nok lidt af en poiner-indsats for det første hold, der tager derud, og det skal man synes er spændende. Men først og fremmest bliver det en mulighed for at komme til en del af Kina, som endnu er temmelig uberørt af vestlig indflydelse," understreger Anders Hanberg.

Samtidig med at Chongqing University of Science and Technology hjælper med at formidle praktikpladser til AAMS'erne, forventer kineserne at sende to studerende til Danmark, som skal deltage i 8. semesters internationale valglinje.


Har du yderligere spørgsmål til dine muligheder for bachelorpraktik i Chongqing? Så kom forbi internationalt kontor eller kontakt international koordinator Anna Kathrine Jørgensen på mail akj@aams.dk eller telefon 4122 7175.

Læs en artikel om Chongqing i Nordea Invest magasinet - klik her!
Læs mere om Chongqing på på Travel China Guide - klik her!