Campus nyt

Søredningsøvelse i havnebassinet / Rescue drill in the harbor

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Søredningsøvelse i havnebassinet / Rescue drill in the harbor
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 21 April 2016, 9:42 AM
 
Søredningsøvelse i havnebassinet

Otte AAMS'ere på vej i værkstedspraktik til søs skulle en tur i baljen for at bestå obligatorisk sikkerhedskursus. Men havnebassinets kolde saltvand var ingen hindring for drengene, som var beskyttet af overlevelsesudstyr.


Sørdeningsøvelse i havnebassinet


English summary: Eight 2nd semester marine and technical engineer students on their way to their 3rd semester intern at sea jumped into the water as part of their mandatory safety course. Protected by survival equipment they had to swim out to a raft, turn it around and climb into it. 

Sommetider kan det være praktisk at have havet tæt på. Det erfarede en flok AAMS'ere en onsdag eftermiddag i april, da de frivilligt lod sig plaske ned i det kolde havnebassin som en del af sikkerhedskurset før værkstedspraktikken til søs. 

Lektor Lars Hansen havde traditionen tro allieret sig med mandskab fra Dykkerklubben Bunden og deres RIP-båd, og med båden stand-by på sidelinjen var det bare om at komme i gang. De otte gutter var Aqqaluk Verner Baalisa Therkel Petersen, Suulut Reimer Geisler, Benjamin Bak Christiansen, Ioannis Toft Michelis, Martin Bjerregaard Tandrup, Jesper Brandt Pedersen, Rasmus Hvid Olesen og Jeppe Andreas Johansen.


(Nærmest) som en lun sommerdag ved stranden
Forud for søredningsprøven har de otte 2.-semester studerende været igennem et modul om terrorsikring af havne, samt teoridelen om søredening. Ved prøven i havnebassinet skulle de gennemgå flåden, iklæde sig overlevelsesdragten på maksimalt 2 minutter, svømme ud til flåden, vende den og kravle op i den.

En efter en lod de sig plumpe ned i det våde element, hvorefter turen gik med rygsvømning ud til flåden. Alle klarede skærene med bravour. I den stærke overlevelsesdragt føltes det kolde vand som lunt sydhav, og det var nærmest behageligt at plaske rundt i havnebassinet. Sådan så det i hvert fald ud.

Alle otte sømænd in spe bestod kurset, og er nu klar til værkstedspraktikken ved et rederi. God tur!

Se flere billeder fra redningsøvelsen på facebook - klik her!

Søredningsøvelse i havnebassinet 2