Campus nyt

AAMS Videncenter debuterer med fjernundervisning

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS Videncenter debuterer med fjernundervisning
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 18 December 2012, 10:49 AM
 

AAMS Videncenter debuterer med fjernundervisning

I sidste uge gik AAMS Videncentret i luften med fjernundervisning. Det er første gang at videncentret prøver kræfter med dette medie, og efter tre intensive moduler er den foreløbige status ret positiv.

Karsten Tügel, maskiningeniør og adjunkt ved AAMS, har netop debuteret som fjernunderviser i et tre modulers program, udført for Danfoss. Virksomheden havde behov for at styrke deres salgs- og tekniske supportfolks viden inden for Industriel køling, og valgte at benytte Karsten Tügels ekspertise inden for området. 

Holdet, som bestod af ca. 40 kursister fra Kina, Indien og Australien, mødtes på nettet via et fjernundervisningsmodul, mens Karsten rent fysisk befandt sig på Danfoss i Kolding. Fra sin plads foran skærmen (se billedet herover) gennemførte han undervisningen, der strakte sig over tre dage med efterfølgende hjemmeopgaver. Kurset baserede sig på et 2-trins ammoniak anlæg med pumpeseparator, og undervisningsmaterialet er udviklet udfra Danfoss’s ønsker. 

Og Karsten var begejstret:

”Det er ikke bare første gang videncentret benytter sig af fjernundervisning, men også første gang vi prøver det på engelsk. Det virkede rigtig godt, og den foreløbige status fra både Danfoss og kursisterne er ret positiv,” siger Karsten Tügel, som er blevet bedt om et tilbud på at afholde endnu et kursus. 

Nyt undervisningsmateriale til AAMS-studerende

Men ikke nok med det. I forbindelse med kursusopstart er der blevet udviklet et særligt interaktivt undervisningsmateriale, hvor kursisterne bl.a. kunne klikke på de enkelte komponenter og hente dem frem med detaljebeskrivelser.

”Aftalen med Danfoss er, at AAMS frit kan benytte kursusmaterialet til undervisning på AAMS, hvilket er en stor gevinst for skolen. Fremover har vores studerende derfor langt bedre værktøjer til rådighed, når de skal undervises inden for ammoniakanlæg med pumpeseparator,” erklærer Karsten Tügel.