Campus nyt

ØBODERNE – Aarhus' nye rekreative område og madmarked ved Navitas / Island marketplace at Navitas

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
ØBODERNE – Aarhus' nye rekreative område og madmarked ved Navitas / Island marketplace at Navitas
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 31 May 2016, 11:59 AM
 
ØBODERNE - Aarhus' nye rekreative område og madmarked ved Navitas

Projektet har været igennem en turbulent opstartsfase, men har nu indgået en aftale med Navitas. Øboderne åbner lørdag den 25. juni.  

Øboderne

Øhavernes oprindelige plan. I første omgang er boderne flyttet til området omkring Navitas.

English summary: This summer there will be established a marketplace around the Navitas building during the weekends - Saturdays and Sundays at 10.00-23.00.


Projektejerne bag Øboderne fik tilbage i marts måned 2016 tilladelse til at leje området omkring PIER 2 i Aarhus havn, og de har til det sidste arbejdet hårdt for at komme i luften på pladsen, men en række praktiske foranstaltninger har gjort, at Øboderne hen over sommeren 2016 nu er at finde på nabogrunden - Aarhus bedste havnebeliggenhed. 

I fredags indgik de en aftale med ejerne af Navitas (INCUBA, Aarhus Maskinmesterskole og Aarhus Universitet, Aarhus Kommune), om at de må benytte området omkring bygningen i weekenderne til at få sparket Aarhus´ nye rekreative område og madmarked i gang. 

”Vi blev for nyligt bekendt med, at projektet, pga. forsyningsmæssige årsager, var i farezonen for ikke at blive realiseret på PIER 2, hvor det siden starten har været tiltænkt at blive placeret. Navitas er nabo til PIER 2 og en enig ejerforening og bestyrelse valgte derfor at hjælpe arrangørerne med en midlertidig tilladelse til at benytte vores faciliteter”, forklarer  rektor for AAMS og ejerforeningsformand for Navitas, Anders Hanberg Sørensen og fortsætter "Øboderne, Aarhus' nye markedsplads er et spændende tiltag med masser af potentiale, og vi håber, at vi med den midlertidige tilladelse kan give projektejerne mulighed for at håndtere udfordringerne på PIER 2 og gøre området klar til sommeren 2017. 

En god portion udfordringer
De to drivende kræfter bag projektet, Christian Willesen og Rene Fürster Simonsen, har arbejdet i døgndrift de seneste måneder med at få landet samarbejdspartnere, stadepladsholdere, håndtere tilladelser og få logistikken på plads. 

”Vi vil Øboderne rigtig meget, men vil ikke lægge skjul på at vejen hertil, hvor vi er i dag, har været belagt med en god portion udfordringer. Heldigvis er vi begge nogle fightere, så der har ikke på noget tidspunkt været tale om at give op. Vi tror på projektet og ser meget frem til at få den nye markedsplads i luften. Øboderne bliver nu en realitet, bl.a. takket være Navitas og Kim Gulvad, Aarhus kommune, Center for Byens Anvendelse, og vi får dermed mulighed for både at komme i luften og give Aarhusianerne og de mange besøgende, der hvert år gæster Aarhus en god oplevelse - samtidig med, at vi kan arbejde på at få PIER 2 gjort brugbar til 2017”, fortæller en glad Christian Willesen. 

Stadig ledige stadepladser
Ejerforeningens formand, Anders Hanberg Sørensen og resten af bestyrelsen ønsker, som resten af byen og de mange tusinde, der har fulgt projektets udvikling på facebook, at projektet går i luften. 

”Vi er glade for, at vi med vores bidrag kan hjælpe et godt og nytænkende initiativ på vej", afslutter Anders Hanberg Sørensen. 

Skulle man have lyst til at være en del af Øboderne, opfordrer Christian Willesen, alle interesseret til at tage kontakt til Øboderne, enten via facebook eller markedets hjemmeside; www.oboderne.dk. Der er fortsat ledige loppemarkedspladser og stadepladser.  

 

  • Øboderne holder åbent hver lørdag og søndag fra 10.00 - 23.00
  • Loppemarked og stadepladser er er åbent fra 10.00 - 16.00
  • Sted: Navitas havneterrasse Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C
  • Markedet vil indeholde op til 75 stadepladser med mad, drikkevarer, delikatesser, design, kunsthåndværk og loppefund. Madboderne i Øboderne dækker over en række boder med streetfood og drikkevarer som eksempelvis sushi, burgere, økopølser fra Hanegal, Økologisk Fairtrade kaffe, gourmethotdogs, friskpresset juice, lækker is og cocktails, mikro brygget special øl og mange andre spændende ting.
  • Øboderne vil indeholde alt fra markeder, koncerter, film i det fri, kunstudstillinger når dette bliver muligt og gratis aktiviteter for børn og events.