Campus nyt

Vellykket Hague-projekt på 5. semester gentages / Repeat of succesful Hague-project

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Vellykket Hague-projekt på 5. semester gentages / Repeat of succesful Hague-project
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 14 June 2016, 2:26 PM
 
Vellykket Hague-projekt på 5. semester gentages

Efter sommerferien bliver det igen muligt for 5. semester-studerende at deltage i et 4 uger langt projekt med vægt på internationalisering, projektledelse og TM. Det kan varmt anbefales, lyder det fra nogle af dem, der var med i foråret.


Hague projekt


English summary: After the summer holidays the succesful internationalization project in cooperation with The Hague University of Applied Sciences in the Netherlands will be repeated. New 5th semester marine and technology volunteers wanted!


I foråret 2016 var det første gang, projektet kørte, og det blev en både givende og positiv oplevelse for alle. I alt deltog 10 AAMS'ere på 5. semester, fordelt i to studiegrupper, som blev teamet op med hver sin hollandske 5-mandsgruppe fra The Hague University of Applied Sciences. Via et samarbejde over Adobe Connect og et afsluttende besøg i Holland, skulle danskerne levere damp til et ølbrygnings-projekt.  

Projektstyring og en masse engelsk
AAMS'erne havde meldt sig frivilligt til projektet og fik en særforløbsplan over de 4 uger, som adskilte sig fra de øvrige studerende på semesteret. Og det kom der rigtig meget godt ud af:

”Både fagligt og kulturelt var det virkelig godt. Vi fik talt en masse engelsk og lærte at forberede os maksimalt op til de møder, vi havde med vores hollandske gruppe via Adobe Connect. At få sat et projekt op, at styre det igennem på engelsk mv. Det var sjovt og lærerigt,” fortæller Gert Vestergaard Hansen, 5. semester. Han suppleres af sin studiekammerat, Simon Sørensen:

”Arbejdet med projektet gav anledning til mange problematikker, som vi lærte en hel masse af. F.eks. fordelene ved den rigtige projektstyring. Det er klart noget, vi kan gøre brug af resten af studiet. Det handlede meget om ting som samarbejde, koordineringsarbejde og hele internationaliseringsdelen. Vi har allerede brugt en del af de ting, vi lærte, i vores semesterprojekt,” forklarer Simon. 

Kan klart anbefales
Både Gert og Simon anbefaler derfor klart forløbet til de nye 5. semester studerende, når de får chancen for at tilmelde sig projektet. Skolen har nemlig besluttet at gentage det efter sommerferien, og det kan kun gå for langsomt med at finde studerende, der vil være med. De to tilknyttede undervisere er lektorerne Thomas Møller Hansen og Kirsten Skaaning, og også de glæder sig til at starte projektet op på ny:

”Jeg tror at alle fik noget godt ud af det - både danskere og hollændere, og vi glæder os til at pudse kanterne af og komme i gang med en ny runde,” siger Thomas Møller Hansen, som regner med at advisere efter nye frivillige blandt de kommende 5. semester-studerende hurtigst muligt.

”En sidegevinst ved det hele var, at de studerende virkelig fandt ud af at tage ansvar for egen læring. De skulle selv planlægge deres forløbsplan, og her så vi, at de forberedte sig rigtig grundigt. Det gik jo ikke an at være uforberedte, når de mødte hollænderne. Og jeg skal love for, at der blev gjort noget ud af det,” slutter Thomas Møller Hansen.

Som sagt afsluttede projektet med et besøg i Delft, Holland, hvor grupperne fremlagde deres projekter og fik lejlighed til at mødes med de hollandske studerende ”i virkeligheden.” Der blev vistnok også smagt på noget hollandsk øl ved den lejlighed - meget apropos projektet om ølbryggerkunsten ... smile


Hague projekt


Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ang: Vellykket Hague-projekt på 5. semester gentages / Repeat of succesful Hague-project
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 14 June 2016, 7:53 PM
 

Beklager hvis billederne i dette indlæg ses på hovedet - de var blevet vendt rigtigt i redigeringsprogrammet, men, tja, det var åbenbart ikke nok - i hvert fald når jeg ser det på min iPad ... smile