Campus nyt

Rune og Esben valgte bachelorpraktik i junglen

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Rune og Esben valgte bachelorpraktik i junglen
by Jacob Munkholm Jensen - Friday, 21 December 2012, 11:35 AM
 

Udfordrende og ekstremt lærerigt! Sådan beskriver Rune og Esben fra 6. semester deres netop overståede tre måneder lange bachelorpraktik i Afrikas fugtige jungle.

En temmelig utraditionel praktikperiode er netop forbi for de to AAMS-studerende, Rune Skou Laursen og Esben Boldreel Henriksen. Efter tre måneders intensiv praktik i junglen, nærmere bestemt på et hospital i den lille vestafrikanske republik Sierra Leone, har de netop afleveret bachelorprojekt. For de to 26-årige aarhusianere har tilværelsen fået et nyt perspektiv: Det har set samfundets bagside – og de har gjort en forskel.

Rune (tv) og Esben sammen med deres sjak af lokale arbejdere ved det forhenværende spedalskhedshospital.

Projektet, de skulle løse under deres ophold, var nøje planlagt: De skulle opstille to generatorer og sørge for rindende vand til hospitalet, drevet af den danske NGO Masangas Venner. Men som det så ofte er tilfældet i Den Tredje Verden, strandede skibscontaineren med komponenter fra Danmark på havnen i Freetown, og ingen anede hvornår den ville nå frem.

Alternativ projektledelse
”Og så stod vi jo der,” fortæller Esben Boldreel Henriksen, ”midt ude i junglen og uden et projekt. Men det, at ingenting var som vi forventede, betød bare, at vores ophold udviklede sig til noget helt andet og meget mere spændende. Vi måtte selv i gang med at finde på opgaver, og som de eneste teknikkyndige på stedet fik vi hurtigt nok at lave alligevel.”

Og sådan blev det. Snart var de to maskinmester-studerende fuldt beskæftiget med en hel stribe tekniske ad hoc-opgaver, samtidig med at de var med til at sørge for genetablering af belysning og organiserede arbejdet med at renovere en række bygninger i det forfaldne kompleks omkring hospitalet. Deres evner som projektledere og tekniske altmuligmænd kom i dén grad til nytte, og pludselig så de, hvordan tre års hårdt teoretisk arbejde på Maskinmesterskolen udmøntede sig i konkrete løsninger, som blev ført ud i livet i et land, hvor stort set alt var en mangelvare.

”Det var en fantastisk udfordring, og meget maskinmester-relevant. Først og fremmest på grund af den megen projektledelse, vi forestod dernede, men også fordi det hele foregik i en helt anden kultur, langt borte fra alle de normer og regler, vi kender,” forklarer Rune Skou Laursen.

Udlandsophold er guld værd på CV’et
”Rigtig mange maskinmestre kommer jo til udlandet og arbejde i én eller anden sammenhæng, og her vil det altid være en udfordring at forstå og agere effektivt i den kultur, man kommer til,” siger den snart færdiguddannede maskinmester.

Og én ting er sikker: De to drenge kommer aldrig til at fortryde deres eventyr i den vestafrikanske jungle. Ikke blot er et praktikophold det rene guld værd på CV’et, men det giver også en erfaring og et indblik i den store verden, som man ellers ikke ville have fået.

AAMS sender allerede til februar 2013 to nye bachelorpraktikanter til Sierra Leone. Ideen er, at de skal tage over hvor Rune og Esben slap, og føre deres projekter videre.

Simon Djernæs
Ang: Rune og Esben valgte bachelorpraktik i junglen
by Simon Djernæs - Sunday, 30 December 2012, 11:55 AM
 

Jeg oplever at Rune og Esben sætter meget i perspektiv med deres ophold fx:

  • mulighederne og mangfoldigheden
  • vilje og lyst
  • medmenneskelighed

I ønskes stort tillykke fra Studievejledningen.