Campus nyt

Dimission i Aarhus Domkirke

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Dimission i Aarhus Domkirke
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 21 January 2013, 1:24 PM
 

Dimission i Aarhus Domkirke

Da 87 dimittender fra AAMS fredag den 18. januar 2013 fik overrakt deres eksamensbeviser i Aarhus Domkirke, var det første dimission i kirkens mere end 700 år lange historie. Borgmester Jacob Bundsgaard var hovedtaler.

Nogen fornemmere afslutning på en uddannelse er vanskelig at forestille sig! Da AAMS fredag den 18. januar 2013 fejrede det seneste kuld nyudklækkede dimittender, fandt hele ceremonien sted i byens mest prominente bygning: Aarhus Domkirke på Store Torv.

For første gang i kirkens historie
Og det er faktisk aldrig sket før. De 87 nyuddannede maskinmestre, som fik overrakt deres eksamensbeviser under kirkens hvælvinger, kan dermed ikke blot bryste sig af en vel overstået eksamen og uddannelse. De er også de første studerende ved en videregående uddannelse, som i kirkens 700 år lange historie har fået lov til at blive fejret på dette sted. Og det er virkelig noget at være stolt af.

”Det er jo fantastiske omgivelser at højtideligholde begivenheden i. Kirken er en markant del af byen, og ved at interagere med én af byens uddannelsesinstitutioner på denne måde, opstår der et naturligt samspil,” fortæller rektor Anders Hanberg Sørensen.

Positiv signalværdi
Oprindelig var det da også rektors idé, dels fordi han beundrede Domkirkens imponerende arkitektur og positive signalværdi, men også fordi maskinmesterskolen på sit nuværende domicil i Borggade ganske enkelt ikke har pladsen til at afholde en ordentlig dimission.

Hovedtaleren var borgmester Jacob Bundsgaard, men også domprovst P.H. Bartholin gav de nyuddannede maskinmestre et par ord med på vejen. Dimittendtalen blev holdt af Morten Skov, og prorektor Leif Tranborg overrakte præmier.
Blandt de i alt 5 dimitterende klasser var i øvrigt den første fjernundervisnings-klasse i AAMS’ historie.

Se klassebilleder af dimittenderne - klik her!