Campus nyt

Farvel til skumkopperne på AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Farvel til skumkopperne på AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Friday, 25 January 2013, 10:33 AM
 

Farvel til skumkopperne på AAMS

Øget hensyn til miljøet og for høje omkostninger får nu Teknisk Afdeling til at udskifte skumkopper med porcelænskrus på hele skolen – undtaget er dog kantinen, hvor de fortsat benyttes ved køb af kaffe.

Fra mandag den 28. januar er det for mange slut med at drikke kaffe af de kendte engangskopper af skumplast, som hidtil har stået til fri afbenyttelse på f.eks. lærerværelset og i tekøkkener. I stedet erstattes kopperne med nye genanvendelige porcelænskrus, som både er mere behagelige at drikke af og ikke mindst en bonus for miljøet.

Et voksende affaldsproblem
”Vi har oplevet et stort svind i engangskopperne, og mange smides i skraldespanden efter en halv kop kaffe. Det er både for dyrt og for stor en affaldsmæssig belastning. Affaldsmængden på skolen er steget, og vi ser rigtig mange kopper i affaldet,” siger teknisk chef Poul Boisen, som skønner, at overgangen fra skumkopper til porcelæn kan spare skolen – og dermed også miljøet – for en ugentlig afhentning af skrald. 

Dertil kommer det økonomiske aspekt: En skumkop koster 50 øre plus moms og kan kun anvendes én gang, mens et porcelænskrus til 3,50 kr. hurtigt tjener sig selv ind igen.

Porcelænskopper på lærerværelset
Også skumkopperne på lærerværelset vil som nævnt blive fjernet. I begyndelsen afløses de dog af en bakke med porcelænskopper på lærerværelset, som man kan tage af, men på lidt længere sigt er det meningen at man selv skal hente sit krus. Når man så synes det er blevet beskidt og ønsker et rent krus, afleverer man det blot i kantinen og tager et nyt med sig tilbage.

Alle ansatte og studerende ved AAMS opfordres selvfølgelig fortsat til at benytte deres udleverede termokrus. Også fremover vil nye studerende få udleveret personlige termokrus. På skolens øvrige adresser skal både studerende og ansatte fremover selv medbringe krus.