Campus nyt

Nyt grej skal give større praksisnærhed til teknologer / New practice-oriented machinery for AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Nyt grej skal give større praksisnærhed til teknologer / New practice-oriented machinery for AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 5 December 2016, 9:44 AM
 
Nyt grej skal give større praksisnærhed til teknologer

En knapt fire meter lang og fem tons tung såkaldt pakkelinje er i disse dage ved at blive gjort klar i projekthallen. Når den er rengjort og tjekket efter vil den blive flyttet til maskinlab, hvor den skal fungere som testudstyr og laboratorium for vores automations- og produktionsteknologer.

Jesper og Mette klargør pakkelinjen

De to fagkonsulenter Jesper Meincke og Mette Frølund Riis arbejder på at klargøre den nye pakkelinje.

Den præcise betegnelse på dimsen er DVD Packaging machine mod. DVD899 "Piccola" PLUS. Men lad os bare kalde den for DVD-maskinen eller - som det hedder i fagsprog - pakkelinjen. I sin tid blev den rigtignok brugt til at pakke dvd'er i covers, men selvom dvd'erne for længst er gået af mode, er alle grundelementer i linjen stadig relevante og magen til dem, der benyttes i moderne produktionsvirksomheder.

Optimering og programmering af systemer
Pakkelinjen skal bruges af både produktions- og automationsteknologerne, og de vil få glæde af den på flere forskellige måder.

"For produktionsteknologernes vedkommende kommer de f.eks. til at arbejde med optimering af systemerne. Man kan lave dataudtræk og måle på det i forhold til produktionsoptimering. Man vil også kunne styrkeberegne på de materialer, linjen er bygget op af, og så er der hele hands-on delen: Altså, at de studerende kommer ud og rører ved udstyret og får praksisnærhed med noget udstyr, som de kommer til at møde ude i virkeligheden," forklarer fagkonsulent for produktionsteknologerne, Mette Frølund Riis.


Snitflader og muligheder for samarbejde
Ifølge hendes kollega, Jesper Meincke Hansen, som er fagkonsulent for automationsteknologerne, vil der være en del snitflader, hvor de studerende på de to uddannelser kan supplere hinanden og arbejde sammen. 

"Men generelt skal automationsteknologerne bruge maskinen til dataopsamling og programmering. Vi kan f.eks. fjerne et program fra linjen og bede de studerende genskabe det. Dertil kommer selvfølgelig en masse læring omkring lovgivning omkring sikkerhed og afskærmning mv." forklarer Jesper.

 

De to fagkonsulenter forventer at have pakkelinjen implementeret i undervisningen i løbet af 2017.


Pakkelinjen