Campus nyt

Velkommen til den nye årgang ved AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Velkommen til den nye årgang ved AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 28 January 2013, 11:48 AM
 

Velkommen til den nye årgang ved AAMS

Mandag den 28. januar 2013 startede 238 nye studerende ved Aarhus Maskinmesterskole. Velkommen til jer alle!

Endelig, en god uges tid efter 6. semesters dimission i Aarhus Domkirke, summer Borggade atter af liv. I alt 238 nye studerende, fordelt på adgangskursus (AK), værkstedsskole og 1. semester, har indtaget bygningerne, og udfylder nu både gange, klasseværelser og p-pladsen. På 1. semester startede 127, hvoraf de fleste netop har afsluttet sidste efterårs AK og værkstedsskole med praktik. På det nye AK startede i alt 65 kursister, og på værkstedet startede 46.


Ny studieordning, nyt fokus
Det nye hold er samtidig det første, som skal undervises efter retningslinjerne i den nye studieordning, som lever op til professionsbachelorens krav, samtidig med at bygge videre på uddannelsens solide håndværksmæssige baggrund. Nøgleordene er praksisnærhed, tværfaglighed, motivation og medansvar.

”I den nye studieordning opbløder vi grænserne imellem fagene. For eksempel tager hvert semester udgangspunkt i et professionstema, som altid er tværfagligt. Allerede fra starten kommer de studerende til at tænke fagene ind i hinanden,” forklarer prorektor Leif Tranborg.

Rekord mange fjernstuderende
Iblandt de nye, som mødte op til første skoledag i Borggaden mandag den 29. januar, var dog ikke fjernundervisningsholdet. Ganske vist startede de også denne dag, men foran pc’en derhjemme. Først senere på ugen, om onsdagen, fik de fjernstuderende lejlighed til at møde hinanden face-to-face.

Med et hold på 37 studerende er dette semesters fjernundervisningsklasse den hidtil største i AAMS’ historie. I alt påbegyndte 275 nye studerende deres uddannelse på AAMS i løbet af uge 5.

AAMS byder alle nye studerende velkommen til skolen.

Per Hessellund
Ang: Velkommen til den nye årgang ved AAMS
by Per Hessellund - Monday, 28 January 2013, 4:07 PM
 

Vi havde spændende og vellykket intro møde på fjernundervisningen i dag, og jeg syntes da også vi lige skulle have et billede derfra.

1. Semester ved maskinmester via fjernundervisning

Held og lykke til alle!

Mvh. Per

Simon Djernæs
Ang: Velkommen til den nye årgang ved AAMS
by Simon Djernæs - Monday, 28 January 2013, 4:44 PM
 

I er jo hammer fotogene, tak for billedet, hvor er det festligt big grin