Campus nyt

Genmæle på arkitektur-kritik

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Genmæle på arkitektur-kritik
ved Jacob Munkholm Jensen - mandag den 28. januar 2013, 13:01
 

Genmæle på arkitektur-kritik

I løbet af de seneste dage har JP Aarhus bragt en række artikler om fremtrædende arkitekters kritiske holdninger til det nye havnebyggeri. Også Navitas, som bl.a. bliver AAMS' kommende hjem, har fået et par ord med på vejen.

Arkitekt Morten Bluhm kaldte i JP’s lørdagsavis mange af bygningerne i Havnebyen for "massive og kolosagtige." Samtidig mente formanden for Statens Kunstfond, Lars Juel Thiis fra Cubo Arkitekter i Aarhus, at kommunen afskærer sig fra muligheden for at få banebrydende arkitektur, fordi man bruger totalentrepriser som udbudsform i stedet for åbne arkitektkonkurrencer. Også Navitas Park fik i den sammenhæng en kritisk røst med på vejen. Morten Bluhm sammenlignede byggeriet med firmadomicilerne i Skejby, mens Lars Juel Thiis, som selv har været med til at udpege vinderprojektet, ifølge JP bl.a. sagde:

”Der kunne godt have ligget et flagskib for byens kreative fag, men det bliver noget meget traditionelt domicilbyggeri. Det er synd. Det er en facadeløsning, som man kan se på mange andre domiciler i Skejby.”

I dagens JP Aarhus tager kulturrådmand Marc Perera Christensen (K) i artiklen ”Kom tilbage til virkeligheden” til genmæle overfor de kritiske arkitekt-røster.

”Folk syntes også i 1941, at Aarhus Rådhus var hæsligt, nogen synes det stadig. Nogle syntes, det var frygteligt bagudskuende at opføre Marselisborg Slot, da Hack Kampmann byggede det, andre syntes, det var fantastisk fra starten,” siger han bl.a. til avisen.

Også AAMS’ rektor Anders Hanberg Sørensen blev bedt om en kommentar:

”Som to uddannelsesinstitutioner (AAMS og Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, red.) er vi nødt til at holde os inden for nogle økonomiske rammer. Vi er glade for bygningen, som vi synes er arkitektonisk spændende og lever op til de funktionalitetskrav, vi har,” siger han til avisen, som udkom i dag.

Læs en netudgave af artiklen i JP Aarhus – klik her!