Campus nyt

Besøg på verdens største containerskib MSC Ingy / Visit on world largest container ship MSC Ingy

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
Besøg på verdens største containerskib MSC Ingy / Visit on world largest container ship MSC Ingy
ved Jacob Munkholm Jensen - tirsdag den 7. februar 2017, 10:34
 
Besøg på verdens største containerskib MSC Ingy

Torsdag den 2. februar 2017 gæstede verdens største containerskib MSC Ingy Aarhus Havn, og i den forbindelse lykkedes det et hold AAMS-undervisere at komme om bord. Herunder følger STCW-fagkonsulent og lektor Flemming Hauge Pedersens indtryk fra besøget:

Skibet


Med hjælp fra vores timelærer Poul Holmboe (Shipping STCW) fik 11 kolleger mulighed for en rundtur på ovennævnte containerskib. Vi greb naturligvis chancen og troppede op hos A.P Moeller terminalen i Aarhus, på en blæsende og kold februardag kl. 0930. Udstyret med hjelm og vest, var vi bare SÅ klar til at kigge indenfor hos en sjælden gæst i byen. MSC rederiet (Mediterranian Shipping Company) er hjemmehørende i Schweiz og har indgået et Joint Venture samarbejde med Maersk Line om besejling af Aarhus, med gods fra Fjernøsten.

Skibet, som er nyt (juli 2016), er bygget i Sydkorea. Med plads til mere end 19000 TEU, en servicefart på ca. 20 knob og med et enkelskruet fremdrivningsanlæg på ca. 60.000 kW var det en imponerende dame at gå ombord på.

Vi startede besøget med et kig på broen, med et imponerende blik ud over Aarhus havn. Derefter gik vi i kælderen (maskinrummet), hvor vi naturligvis alle sugede indtryk til os. 2. mester og Maskinchefen viste rundt, begge italienere, og begge berettede de stolt om alt, hvad dette skib var udstyret med. Vi stillede naturligvis mange spørgsmål og var i det hele taget i en rigtig god dialog med vore rundvisere. Alt foregik i en herlig afslappet atmosfære, uden stress, og, frem for alt, med en herlig afslappethed.

Kl. 1200 var besøget forbi, og særdeles opmuntrede og med diverse kameraer fyldt med dejlige billeder til undervisningsbrug, kunne vi gå fra borde.


Det bliver ikke sidste gang vi har besøgt et skib fra dette rederi!


Underviserne

AAMS-gæsterne iført reglementeret hjelm og vest, klar til at gå om bord.

Lars Hansen

Mester og AAMS-lektor Lars Hansen inspicerer maskinrummet.

Hovedmotortop

Hovedmotortoppen.

Dieselgenerator

Dieselgenerator.