Campus nyt

Højeste antal AAMS'ere på udlandsophold nogensinde / Highest number of AAMS-students going abroad ever

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Højeste antal AAMS'ere på udlandsophold nogensinde / Highest number of AAMS-students going abroad ever
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 15 February 2017, 12:40 PM
 
Højeste antal AAMS'ere på udlandsophold nogensinde

Aldrig før er der registreret så mange AAMS-studerende, der har krydret deres studie med et udlandsophold, som der var i 2016. Det viser nye tal fra Internationalt Kontor.


AAMS'ere i udlandet


English summary: 26,3 percent of the marine and technical engineers who graduated from AAMS in 2016 had been studying abroad during their time at AAMS. That is the so far highest percentage, and it gives the student skills that are appreciated by the industry.


I alt 26,3 procent* af de maskinmestre, der dimitterede i 2016 (inklusiv januar 2017-dimittenderne), havde været på et udlandsophold i løbet af deres studie - enten i form af værkstedspraktik i udlandet, et semester i udlandet eller under bachelorpraktikken. Det er et meget højt antal for AAMS, men det er faktisk også udsædvanligt for professionsbacheloruddannelserne generelt. På listen over professionsbacheloruddannelser, der sender flest studerende til udlandet, overgås AAMS således kun af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, som sender over 30 procent af de studerende ud i verden.

Og det er tal, der glæder international koordinator, Anna Kathrine Jørgensen:

"Vi har ikke før oplevet at så mange studerende rejste ud, og det er meget positivt, fordi vi ved at udlandsophold styrker mange af de kompetencer, erhvervslivet efterspørger," forklarer hun og henviser til den store dimittendundersøgelse, som Maskinmestrenes Forening offentliggjorde sidste år. 

"I undersøgelsen ser vi, at en række parametre, kombineret med udlandsophold rates meget højt blandt arbejdsgiverne. Samarbejdsevner og sociale kompetencer, at man er innovativ og nytænkende, at man har evnen til at samarbejde med mennesker med forskellig uddannelsesmæssig eller kulturel baggrund er noget af det, der er efterspurgt, og de evner udvikles på et udlandsophold," siger hun.


Husk deadline den 1. marts
AAMS har indgået en lang række samarbejdsaftaler med uddannelsesinstitutioner rundt omkring i verden, og det er her, man har mulighed for at tilbringe et semester. Blandt andet har vi for nylig indgået samarbejdsaftale med University of Illinois i Champaign, syd for Chicago og vest for Indianapolis, hvor der stadig er ledige pladser.

Hvis du nu går på 6. eller 7. semester og planlægger at tilbringe dit 8. semester i USA, skal du huske at der er deadline den 1. marts 2017. Både, hvis du skal af sted til foråret, og hvis du skal af sted til efteråret.

Du kan tjekke listen over samarbejdspartnere via linket HER, og du er altid velkommen på Internationalt Kontor for yderligere information om dine muligheder.* I de 26,3 procent medregnes ikke de STCW-studerende, som på 8. semester tager til Singapore. I givet fald ville procetdelen være langt højere.