Campus nyt

Ølbrygger-projekt på 5. semester skudt i gang / Beer brewing project kick-off

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ølbrygger-projekt på 5. semester skudt i gang / Beer brewing project kick-off
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 13 March 2017, 2:21 PM
 
Ølbrygger-projekt på 5. semester skudt i gang

I sidste uge søsatte 11 stk. 5. semester maskinmesterstuderende og lige så mange studerende fra The Hague University of Applied Sciences i Holland et fire uger langt fælles ølbrygningsprojekt. Projektet har vægt på internationalisering, projektledelse og TM. 


Hague projektet


English summary: Marine and technical engineer students of 5. semester kick off beer brewing project wiht Dutch mechanical engineer students from The Hague University of Applied Sciences.

I foråret 2016 var det første gang, projektet kørte, og det blev en både givende og positiv oplevelse for alle. Nu har et nyt team startet op igen, og konceptet er det samme: De deltagende studerende har meldt sig frivilligt til at deltage i en særforløbsplan på fire uger – det såkaldte Beer Brewing Project, hvor danskerne skal samarbejde med hollandske studerende om ølbrygning. 

I fredags var der kick-off med hollandsk besøg på AAMS, og i løbet af de kommende uger skal de studerende i to miksede hold samarbejde via Skype og Adobe Connect. Under kick-off’et blev grupperne etableret og de studerende gik i gang med den indledende projektplanlægning og afstemte indbyrdes hvem der gør hvad.

Hollænderne er 3. års mechanical engineering studerende fra AAMS-samarbejdspartneren The Hague University of Applied Sciences i Delft, Holland. Danskernes primære opgaver bliver at levere dampteknologi, emissionsreduktion, sikkerhedsprocedurer og økonomibetragtninger til ølbrygningen. Fra dansk side er det lektorerne Kirsten Skaaning og Morten Nielsen, der – sammen med deres hollandske kolleger – er tovholdere.

Projektet afslutter ultimo marts med at det danske hold rejser til Delft, hvor projektresultaterne fremlægges og evalueres. Underviserne bag forløbet satser på at kunne etablere projektforløbet som en årligt tilbagevendende begivenhed.