Campus nyt

AAMS-praktikant optimerer produktion med Vink Plast / AAMS intern optimizes production

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS-praktikant optimerer produktion med Vink Plast / AAMS intern optimizes production
by Jacob Munkholm Jensen - Tuesday, 4 April 2017, 7:58 AM
 
AAMS-praktikant optimerer produktion med Vink Plast

Vink Plast havde på forhånd afdæmpede forventninger til deres første praktiksamarbejde med AAMS. Men mødet med en dygtig og selvstændig studerende har åbnet virksomhedens øjne for værdien af højtuddannet arbejdskraft.

Vink Plast


Vink Plast havde ikke tidligere samarbejdet med højtuddannede studerende, da de i foråret 2016 blev kontaktet af Aarhus Maskinmesterskole og industrinetværket Industry Smart Center Randers (ISCR). Da virksomheden imidlertid havde et ønske om at optimere den interne produktions- og logistikoptimering, oprettedes en praktikantstilling, som fangede den AAMS-studerende Danni Søndergaards opmærksomhed.

”Praktikopslaget fra Vink ramte lige det som jeg gerne ville arbejde med, nemlig produktionsoptimering og lean. Jeg synes, at det lød rigtig spændende at få lov til at kigge med friske øjne på det fysiske flow i Vink og komme med mine egne forslag til, hvordan produktionen kunne optimeres”, siger Danni Søndergaard.  

Produktionschef i Vink, Jesper Stordal, er blevet overrasket over, hvor meget det har givet virksomheden, at have en maskinmesterstuderende tilknyttet:

”Vi har i lang gerne villet forbedre vores logistik-flow i produktionen. Men vi har manglet de ekstra ressourcer og friske øjne, der kunne hjælpe os videre i arbejdet. Nu har vi fået udarbejdet et rigtig godt beslutningsgrundlag til at ændre vores interne flow, som ville have kostet os kassen at få lavet hos et konsulenthus”. 

Samarbejdet forløb over to måneder i efteråret 2016 og blev afsluttet med, at Danni Søndergaard skrev sit bachelorprojekt med udgangspunkt i Vinks produktionsflow.

Læs hele artiklen på Vink Plasts hjemmeside - klik her!