Campus nyt

Automationsteknologerne får ny robot / New robot for AAMS

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Automationsteknologerne får ny robot / New robot for AAMS
by Jacob Munkholm Jensen - Wednesday, 17 May 2017, 10:53 AM
 
Automationsteknologerne får ny robot

I sidste uge modtog automationsteknologerne ved AAMS en ny robot. Der er tale om en donation fra Marel, som også sørgede for leveringen.

Marel robot i Mejlgade

Som bekendt arbejder automationsteknologerne meget med robotstyring, og til det har de brug for noget godt og alsidigt udstyr. AAMS har allerede en del grej til formålet, men nu er vi blevet endnu rigere på robotteknologi. Det fortæller fagkonsulent for automationsteknologerne, Jesper Meincke Hansen, som i sidste uge tog imod den nye Marel-robot:

"Den skal først og fremmest indgå som supplement til vores servostande, der anvendes af automationsteknologer og 8. maskinmester-semester. Senere skal den også bruges med visionudstyr, således at robotten kan tage emner fra båndet automatisk," forklarer Jesper, som betegner foræringen som lidt af et scoop for skolen.

Robotten er af typen Flexpicker, som er Marels egen udvikling konstrueret af Lenze servodrev. Cellen indeholder robot og transportport. Styringen er komplet og køreklar med Servosystem, sikkerhed,plc og betjeningspanel.

Det er Lars Riis fra Marel der har ansvaret for den fine levering, der kvit og frit blev leveret i Mejlgade med hjælp fra 3 håndværkere fra Marel.


Marel tegning