Campus nyt

AAMS viste flaget til motor-events i weekenden / AAMS at Motor Events this weekend

 
Billede af Jacob Munkholm Jensen
AAMS viste flaget til motor-events i weekenden / AAMS at Motor Events this weekend
ved Jacob Munkholm Jensen - tirsdag den 23. maj 2017, 15:23
 
AAMS viste flaget til motor-events i weekenden

Classic Car Race i Aarhus og Allingåbro Motor Festival løb begge af stabelen i den forgangne weekend - og begge steder holdt AAMS fanen højt. I Aarhus sikrede autoteknologernes youngtimere sig sågar gode placeringer.

Pokal overrækkelse CCR

Pokaloverrækkelse ved Classic Car Race.

English summary: AAMS was present at both the Classic Car Race in Aarhus and during the Allingåbro Motor Festival this weekend. During the Classic Car Race it was automotive technology students that kept the 3 AAMS-cars running, and participated in securing the AAMS-teams overall good results.

Man kan vist roligt sige at der var benzin i blodet i weekenden, og der var mange af os, der søndag vågnede op med en salig ringetone for ørerne. AAMS var med ved både Classic Car Race i Aarhus og til Allingåbro Motor Festival - begge steder for andet år i træk. Mens vi i Allingåbro viste flaget i form af en stand og "udkommanderede" studerende fra vores ambassadørkorps, var AAMS iblandt de aktivt udøvende deltagere ved Classic Car Race.

Youngtimere fra AAMS
AAMS havde nemlig hele tre biler med i løbet, og de kørte både fredag, lørdag og søndag. Og generelt klarede de sig temmelig godt:

  • Opel Corsa GSI med Jesper Sally som kører og i youngtimer klasse 3. 1 præmie og bedste omgangstid i kvalifikation.
  • Citroën Saxo VTS med Martin Sally som kører og i youngtimer klasse 2. 2 præmie og bedste tid i kvalifikation.
  • Citroën Saxo VTS med Bjarne Haa som kører og i youngtimer klasse 2. 5 præmie.


Autoteknolog-studerende i pitten
Til hver bil var der sammensat en gruppe autoteknolog-studerende, som havde til opgave at holde bilerne kørende. Arbejdet i pitten var både lærering og spændende.

Der blev bl.a. renoveret gearkasse på den ene Saxo efter kvalifikationskørslen om fredagen, og Opel'en fik skiftet revnede bremseskiver under tidspres. Der blav f.eks. også repareret olielæk fra krumtaphus og udført en række rutineopgaver, såsom skift af olie og dæk, kontrol af bilerne og afmåling af benzinvægt, briefing og kommunikation med kørere og teamchef mv.

God team spirit blandt AAMS'erne
Teamchef og fagkonsulent for autoteknologerne, Casper Raahede, fortæller:

"De studerende har haft en rigtig god team spirit under ræset og har løftet i flok. Nogle af dem havde forberedt sig rigtig godt og havde lavet fordelingsplaner og logbog hjemmefra, og havde arbejdet med at få bilerne klar. Bl.a. skulle Opel Corsa'en have nyt ledningsnet, og saxo'erne skulle have nye bremser og samles efter maler. Alt det klarede de studerende."

Se flere billeder på facebook fra Classic Car Race - klik her!
Se flere billeder på facebook fra Allingåbro Motor Festival - klik her!Classic Car Race
Travlhed i AAMS-pitten under Classic Car Race.