Campus nyt

På praktikbesøg i Storbritannien / Intern visit in the UK

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
På praktikbesøg i Storbritannien / Intern visit in the UK
by Jacob Munkholm Jensen - Friday, 17 November 2017, 10:32 AM
 
På praktikbesøg i Storbritannien

Lektor Lars Hansen og international koordinator Anna Kathrine Jørgensen har været i Storbritannien for at besøge AAMS-praktikanter – og for at etablere kontakt til et nyt spændende praktiksted.

Lars og Steffan på Færch
Bachelorpraktikant Steffan Vestergaard viser Lars Hansen rundt på Færch Plast.

English summary:
International coordinator Anna Kathrine Jørgensen and associated professor Lars Hansen visited Danish intern in the UK earlier this month.


På AAMS har vi gode traditioner for at sende mange studerende i udlandspraktik – både på 3. semester og i bachelorpraktikken. For at sikre den høje kvalitet og relevans, tilstræber vi at besøge så mange praktikanter som muligt, om end det selvfølgelig kan være en udfordring, når praktikanterne er udenlands.

Lars Hansen er i øjeblikket bachelorvejleder for en 9. semester-studerende, Steffan Vestergaard, der er i praktik ved Færch Plast i den engelske by Ely, nord for Cambridge. Derfor var fabrikken en naturlig destination for den lille AAMS-delegation, som fik en rundvisning og en god snak med den studerende og vedligeholdschefen, som var meget begejstret for Steffans kompetencer og tilgang til opgaverne.

Ny praktikaftale med hjem
”Det var faktisk lidt af en øjenåbner. Den engelske industri er lang fra så højteknologisk som vores, og da Færch Plast overtog fabrikken i Ely, begyndte man at omstille den fra engelske forhold til danske. Det er en spændende proces,” fortæller Lars Hansen.

Under besøget hinsides Nordsøen blev der også tid til at besøge en anden toneangivende dansk virksomhed, som har opkøbt fabrikker i Storbritannien – nemlig Danish Crown. Her arbejder man med samme problemstilling, og på fabrikken ved Bristol er man ligeledes meget interesseret i danske maskinmester-praktikanter.

”Vi havde et møde med dem og fortalte dem om hvad vores praktikanter kan, og vi har nu lavet en praktikaftale med Danish Crown i Bristol – et spændende sted med mulighed for en rigtig god praktikoplevelse,” siger Lars Hansen.

Ny guide skal hjælpe studerende i jobsøgningen
Anna Kathrine og Lars understreger begge, at erhvervslivet og dermed også aftagerne i høj grad efterspørger de kompetencer, som de studerende opnår ved at forlægge praktikken til udlandet, herunder eksempelvis øget fokus på problemløsning, bedre samarbejdsevner og en styrket kreativitet. Alt sammen noget, der gør en god maskinmester.

”På AAMS har vi udviklet en guide til de studerende, der har været på udlandsophold, hvor vi gør opmærksom på hvilke kompetencer de typisk vil udvikle i løbet af et studie – eller praktikophold. De studerende kan eksempelvis bruge guiden i forbindelse med deres jobsøgning. Vores pointe er, at der er en høj grad af overensstemmelse mellem de kompetencer, som studerende udvikler ved udlandsophold, og de kompetencer, der efterspørges,” siger Anna Kathrine Jørgensen.


Se flere billeder fra besøget på facebook - klik her!