Campus nyt

Ændring af varmestyring på Navitas / Change in heat control at Navitas

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Ændring af varmestyring på Navitas / Change in heat control at Navitas
by Jacob Munkholm Jensen - Friday, 1 December 2017, 2:13 PM
 
Ændring af varmestyring på Navitas

På mandag den 4. december ændrer Facility Management (FM) varmestyringen på Navitas. Det skulle gerne betyde lunere luft, og hele projektet med bygningens varmestyring kan nu følges via en ny app.


Varm eller koldt


English summary: On Monday the heat control of the Navitas building will be changed. 

Navitas-bygningen har i de foregående kolde perioder haft en del brugere, som har haft oplevelsen af kolde lokaler i de tidlige morgentimer, dette selvom at temperaturen er opretholdt ved samme konstante temperatur hele dagen. Tidligere forsøg med kuldenedfaldssikring har grundet både tekniske og mekaniske udfordringer vist sig ikke at være tilstrækkelige, for at brugerne oplever et optimalt indeklima.

Test af temperaturstyrings system
FM har igennem en længere periode testet nogle udvalgte lokaler med en prædiktiv styring af temperaturen, hvilket man har modtaget en rigtig god respons på. Derfor vil FM fra på mandag morgen den 4. december aktivere denne styring af varmen i samtlige lokaler i den kommende kolde periode 2017/18. Dog aktiveres først den nye styring af temperaturen på niveau 06 og 07 og en del af niveau 05, lidt senere på ugen i samarbejde med INCUBA.

Den prædiktive styring, som går ud på at akkumulere varme i konstruktionen i de tidlige morgen timer, er kombineret med en Demand Response imod AffaldVarme Aarhus, for at se om det er muligt at kombinere et forbedret indeklima med en samfundsøkonomisk gevinst.

Download app'en og følg med
I forbindelse med den nye styring af varmen, er der udviklet en iPhone APP, der kan hentes på APP STORE under navnet ”NAVITAS PHDR”, hvor man kan følge projektet, som er et samarbejde imellem Navitas og AffaldVarme Aarhus. Her opdaterer vi også status på den prædiktive styring, og informerer hvis der skulle opstå nogle driftproblemer med den nye varmestyring.

FM vil blive meget glade for både positiv og negativ response på den nye varmestyring, så vi kan få optimeret denne hurtigst muligt, hvis der skulle være nogle problemstillinger vi ikke lige har forudset. Respons må meget gerne skrives til fm.navitas@au.dk med ordlyden ”varmestyring” i emnefeltet.