Campus nyt

AAMS satser på afdeling i Viborg / Marine and technical engineers in Viborg

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
AAMS satser på afdeling i Viborg / Marine and technical engineers in Viborg
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 25 January 2018, 10:44 AM
 
AAMS satser på afdeling i Viborg

AAMS samarbejder med bl.a. Viborg kommune om at oprette en afdeling af maskinmester-uddannelsen i Viborg. Falder alt i hak, kan de første studerende starte i sommeren 2019.

Viborg


AAMS har vi indledt et samarbejde med Viborg kommune og Mercantec, som er byens store udbyder af bl.a. EUD, EUX og HTX. Målet er at åbne en afdeling af AAMS i Viborg, tæt knyttet til de naturlige rekrutteringskilder på Mercantec. Falder alt i hak, kan de første studerende optages i sommeren 2019 – altså om halvandet år fra nu. 

Lokalt erhvervsliv jubler

Til Viborg Stifts Folkeblad udtrykker direktøren for Viborgegnens Erhvervsråd, Henrik Hansen, sig ikke overraskende temmelig positivt om initiativet:

”Falder alt på plads, og uddannelsen kommer til Viborg, vil det være fremragende. Det er lige det, som vores erhvervsliv har brug for. Jeg kunne ikke ønske mig en bedre uddannelse i vores områder. Vi har de gode tekniske uddannelser på Mercantec, og elever derfra vil så i Viborg få mulighed for at videreuddanne sig. Det vil betyde, at de ikke behøver at forlade området med den risiko der så er for, at de ikke kommer tilbage,” siger han til avisen.

Masser af relevante virksomheder
Men også for AAMS er der oplagte fordele ved en udvidelse mod vest:

"I egnen omkring Viborg er der mange virksomheder, som beskæftiger maskinmestre. Ved at oprette en uddannelse i Viborg vil vi kunne sikre disse virksomheder den arbejdskraft, de har brug for, siger Anders Hanberg Sørensen, rektor for AAMS, til Viborg Stifts Folkeblad.


Læs hele artiklen på avisens hjemmeside - klik her!