Campus nyt

Det betaler sig at videreuddanne sig til f.eks. maskinmester / Further education pays off

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Det betaler sig at videreuddanne sig til f.eks. maskinmester / Further education pays off
by Jacob Munkholm Jensen - Thursday, 15 March 2018, 9:26 AM
 
Det betaler sig at videreuddanne sig til f.eks. maskinmester

Ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd for Dansk Metal påviser det, vi allerede vidste: At det betaler sig for en faglært at videreuddanne sig til f.eks. maskinmester.


Videreuddannelse


English summary: New analysis from the Danish Industrial Workers' Council for Danish Metal demonstrates what we already knew: It pays for a craftsman to educate himself to e.g marine and technical engineer.

Undersøgelsen har analyseret, hvordan de uddannelsesløftede faglærte har klaret sig i otte år efter fuldført uddannelse, når man ser på deres efterfølgende beskæftigelse, indkomst og nettobidrag opgjort som skattebetaling i forhold til overførsler. Analysen viser, at de faglærte, der har taget en videreuddannelse, i gennemsnit tjener cirka 6.000 kroner mere om måneden, end de der ikke har videreuddannet sig. 

Analysen er gennemført blandt 1.196 jern- og metalarbejdere, der har fuldført en videregående uddannelse i perioden 2005-2007. Det skriver Ugebrevet A4 i artiklen "Det betaler sig for faglærte at videreuddanne sig." 


Læs hele artiklen på www.ugebreveta4.dk - klik her!