Campus nyt

Living in America

 
Picture of Jacob Munkholm Jensen
Living in America
by Jacob Munkholm Jensen - Monday, 23 April 2018, 1:05 PM
 
Living in America

Morten Gregersen, Dennis Nedergaard og Alexander Hornstrup Nemeth på 8. semester er lige nu afsted på et udvekslingsophold på Illinois State University i USA, hvor de følger fag på Department of Technology. Vi var lidt nysgerrige efter at høre, hvad de gik rundt og lavede på den anden side af jorden, så vi stillede dem 4 spørgsmål om deres ophold og studie- og kulturforskellene.

Af Anna Bruun Pedersen


AAMS'ere i Illinois

Fra venstre: Morten, Dennis og Alexander på Illinois State University campus.


Hvordan er campusmiljøet på uni, og hvordan adskiller det sig fra Aarhus?
Den største forskel er, at campus på et universitet i USA er som en lille by. Der er både butikker, restauranter, kantiner, bowlingcenter, bibliotek, og alle de sports- og fritidsaktiviteter, man kan tænke sig. Ja, sågar eget politi. Man føler, at universitetet er omdrejningspunktet i byen, og man bliver altid anerkendt for at være studerende.  Ens studiekort fungerer både som ID, studiekort og betalingskort på campus. Universitetet er alkohol og røgfrit, så fredagsbaren (læs torsdag, fredag og lørdag) ligger uden for campus.

Hvad er forskelle og ligheder på undervisningen i Illinois og på AAMS?
Den største forskel er, at når vi starter på AAMS, så kommer vi i en klasse og forsøger så vidt muligt at gennemføre uddannelsen sammen. Herovre starter og gennemfører den studerende 5 forskellige fag hvert eneste semester, med vidt forskellige mennesker.  Undervisningen er heller ikke gruppebaseret herovre.

Hvad får I fritiden til at gå med, og hvordan er det anderledes end hjemme?
Vi får tiden til at gå med at styrketræne i det kæmpestore fitnesscenter på campus. Så går vi i byen med vores nye amerikanske venner. Universitetet er placeret lige midt imellem Chicago og St. Louis, som vi også rejser til i weekenderne.

Hvad ser I som de største forskelle mellem dansk og amerikansk kultur?
Vi føler, at vi bliver mødt med en enorm åbenhed herovre. Folk er mere ekstroverte, og der er meget mere plads til forskelligheder i både race, religion og herkomst. Folk er meget venlige og vil meget gerne hjælpe. Vores nye venner vil f.eks. hele tiden hente og bringe os, hvor vi er mere vant til at klare os selv derhjemme.